Dief op teenslippers aan de haal met 5.000 euro in Emelgemse supermarkt

30/07/18 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:18

In een Spar-supermarkt in de Izegemse deelgemeente Emelgem wist een dief op teenslippers 5.000 euro uit een kluis te stelen. De zaakvoerder plaatste beelden van zijn bewakingscamera's op sociale media in de hoop om de man op het spoor te komen.

Dief op teenslippers aan de haal met 5.000 euro in Emelgemse supermarkt

De dief bij de bewuste brandkast waar hij ruim 5.000 euro buit maakte. © GF

Op de camerabeelden is duidelijk te zien hoe zaterdagnamiddag de man, getooid in zomers hemd, bermuda en teenslippers eerst even treuzelt in de bakkerijafdeling van de supermarkt. "Daarna wandelt hij rustig richting onze burelen op de eerste verdieping", legt zaakvoerder Peter Taillieu uit. "Met de handen in de zakken, alsof hij op vakantie is. Of de man wist dat ons bureau zich daar bevond? Daar spreek ik me niet over uit."

Feit is wel dat de kerel zich verbazend vlot naar de bewuste ruimte begeeft en ook meteen de kluis heeft gevonden. "Hij ging meteen op zoek naar de sleutel en griste uiteindelijk ruim 5.000 euro mee. De dagomzet van vrijdag verdween onder zijn hemd en in zijn onderbroek."

Na de diefstal veegde de dief met een velletje papier en een trui alle plekken schoon die hij met zijn handen betast had. "Om alle vingerafdrukken uit te wissen", aldus nog Peter. "Maar het bewuste velletje papier gooide hij wel achteloos weg en werd door het labo meegenomen voor verder onderzoek."

Peter Taillieu, zaakvoerder van Spar Emelgem.

Peter Taillieu, zaakvoerder van Spar Emelgem. © Frank Meurisse

Extra maatregelen

Met de meer dan 5.000 euro buit op zak wandelde de man achteloos weg van het Spar-filiaal. "Niet meer doorheen de winkel, hij verdween via een achterdeur en verdween zo van onze parking."

De diefstal werd diezelfde dag rond 17 uur opgemerkt door een personeelslid. "Ik bevond me in ons andere filiaal in Kachtem en repte me meteen naar hier. We hebben in onze beide vestigingen al een pak inbraak- en diefstalbeveiligingen genomen, maar je houdt het toch niet voor mogelijk dat je op klaarlichte dag op zo'n manier beroofd wordt? We zullen nu nóg meer maatregelen treffen, want dit willen we niet meer meemaken."

In december 2017 werd Peter Taillieu in de Kachtemse vestiging al het slachtoffer van een drieste inbraak. Toen probeerde een bende via aan gat in het dak zich een toegang tot de winkel te verschaffen, maar moesten uiteindelijk zonder buit afdruipen. "Toen hadden we een pak materiële schade, nu is een stevig bedrag verdwenen. Wij werken keihard, maar sommige mensen nemen gewoon onze resultaten af."

De dief op teenslippers wandelt de Spar in Emelgem achteloos binnen.

De dief op teenslippers wandelt de Spar in Emelgem achteloos binnen. © Frank Meurisse

Peter deed aangifte bij de politie, maar plaatste ook zelf enkele beelden van zijn bewakingscamera's op sociale media. "De politie voert een onderzoek, maar hopelijk leveren de camerabeelden extra nuttige tips op." De beelden werden ondertussen al ruim 1.400 keer gedeeld.

De bende die in december in Kachtem toesloeg, is ondertussen veroordeeld."Of ik die 5.000 euro nog terug zie, weet ik niet. Maar ik ben te gepassioneerd door mijn zaak om dit zo over me heen te laten gaan."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!