Supporters Club Brugge applaudisseren zaterdag voor jonge verongelukte supporter

© BELGA
Redactie KW

Nathan (11) overleed vorige maand in een ongeval op weg naar school. Op initiatief van zijn broer brengt het Jan Breydelstadion zaterdagavond hulde aan de jongen.

In juni, enkele weken voor de grote vakantie, sloeg het noodlot toe voor de familie Schepens uit Anzegem. De 11-jarige Nathan was met de fiets op weg naar school, toen hij door een verstrooidheid te vroeg een overweg overstak en onder een trein belandde. De jongen was op slag dood, zijn familie en vrienden bleven met verstomming geslagen achter.

Supporters Club Brugge applaudisseren zaterdag voor jonge verongelukte supporter

Nathan was een vurige supporter van Club Brugge en daarom besloot zijn oudere broer Milan (16) iets speciaals te doen voor zijn broer. Hij wil alle supporters in het Jan Breydelstadion zaterdag in de elfde minuut van de wedstrijd tegen KV Mechelen gedurende één minuut laten applaudisseren, als eerbetoon aan Nathan. Nathan ging minstens één keer per maand kijken naar zijn helden en was apetrots als hij nog niet zo lang geleden op de foto kon met onder meer Maty Ryan en Tom De Sutter.

Club Brugge zelf steunt het initiatief en roept alle supporters op om mee te doen. De jongen was nog actief als reporter voor de Club Kids en kon zo verschillende matchen volgen vanuit de perstribune. Ook vanuit de supportersclubs komt er steun voor het initiatief van grote broer Milan, zij legden onder meer contact met de bezoekende supporters van KV Mechelen, zullen ook affiches ophangen en zetten de handen zaterdag in de 11e minuut massaal op elkaar.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier