Jongen van 11 overleden na aanrijding op overweg in Anzegem

De jongen zag de tweede trein te laat komen © WDA
Redactie KW

Het jonge fietsertje werd aangereden en overleed later aan de opgelopen verwondingen.

Het ongeval deed zich rond 8.25 uur voor op de overweg aan de Belsbruggestraat in Anzegem, op de spoorlijn Denderleeuw-Kortrijk, een vrij drukke verbinding, aldus Infrabel-woordvoerder Frederic Petit.

De jongen was met een vriendje op weg naar de Vrije Basisschool in Anzegem, die nauwelijks anderhalve kilometer van de plaats van het ongeval ligt. Nadat zijn kameraad de spoorwegovergang had overgestoken gingen de slagbomen dicht. Volgens onze informatie stak de jongen over toen de trein was gepasseerd, maar werd hij verrast toen er een tweede trein aanstormde.

Onderzoek naar slagbomen

“Er wordt onderzocht of de slagboom bij het oversteken nog naar beneden was of niet goed gefunctioneerd heeft”, aldus parketwoordvoerder Tom Janssens. Volgens de eerste bevindingen van spoorwegnetbeheerder Infrabel heeft de overweg normaal gefunctioneerd, meldt woordvoerder Frédéric Petit. “Ons medeleven gaat in de eerste plaats naar de nabestaanden van het jonge slachtoffer. Maar we kunnen er uiteraard niet genoeg op hameren hoe belangrijk het is om steeds de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen”, aldus Petit.

De betrokken trein spoorde richting Kortrijk. Er waren een 40-tal passagiers aan boord. Het duurde tot een stuk na de middag voor beide sporen weer beschikbaar waren voor het treinverkeer.

(TVW-BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier