Peuter Margaux (2) verliest ongelijke strijd tegen zeldzame aandoening

© WD
Redactie KW

Normaal zou binnenkort een benefiet georganiseerd worden om de ziekenhuiskosten te drukken, maar afgelopen weekend is het meisje onverwacht overleden. De benefiet gaat wel door, zij het als eerbetoon aan de kleine Margaux.

Het veel te korte leven van de kleine Margaux, het dochtertje van Viriginie Declercq en Rinus Vantomme, was er een met veel hindernissen, zo getuigde het koppel vorige week nog. Al bij haar geboorte hing haar leven aan een zijden draadje en spartelde ze er maar nipt door. Daarna volgde een nieuwe schok toen de ouders te horen kregen dat Margaux leed aan CDA, een uiterst zeldzame vorm van bloedarmoede, gecombineerd met het al even zeldzame syndroom SIFD waarvan er amper veertien gevallen in de hele wereld bekend zijn.

Het was van het ene onderzoek naar het andere en vaak meer tijd in de ziekenhuisgangen dan er buiten. Een gewoon gezinsleven zat er nooit in.

Voor 4 juni stond er in Sint-Eloois-Winkel een benefiet voorzien, om het financieel wat makkelijker te maken voor het gezin en de ziekenhuiskosten wat te drukken. Zaterdag werd Margaux naar het UZ Gent gebracht, daar overleed ze korte tijd later.Toch gaat de benefiet door, zij het dan als eerbetoon aan de overleden peuter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier