VIDEO Emotioneel weerzien voor meisje dat te horen kreeg dat ze genezen is van kanker

Redactie KW

Donderdag woonde Heike voor het eerst weer een les bij met haar klasgenoten.

Voor het eerst in enkele maanden tijd heeft Heike Claeys (15) een les bijgewoond in het Sint-Jozefhumaniora. Het Brugs meisje kreeg gisteren het verlossende nieuws te horen dat ze is genezen van kanker. In een uitbundig YouTube-filmpje liet ze gisterenavond al haar blijdschap blijken.

Een uitzinnige klas wachtte Heike donderdagochtend op. Het 15-jarig meisje kreeg in de zomer te horen dat ze kanker had en kon sindsdien fysiek niet meer aanwezig zijn in de les. In een Youtube-filmpje vertelde ze het nieuws aan haar vrienden. Het emotioneel filmpje werd gretig opgepikt en honderdduizenden keer bekeken. Ze volgde sindsdien waar mogelijk wel de lessen via het internet. “Het is fantastisch om eindelijk terug in de klas te zitten”, zegt Heike zelf. “De reacties waren superpositief.”

Uitzinnig

De klas in toom houden verliep voor de leerkrachten iets moeizamer. “Ze waren zelfs wat zenuwachtig voor de komst van Heike”, lacht haar lerares Nederlands. “Iedereen is blij dat ze terug is.” De komende tijd zal Heike haar schoolactiviteiten langzaam opbouwen. De examens meedoen zit er nog niet in.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier