VIDEO Meisje van 15 uit Brugge vertelt op YouTube dat ze kanker heeft

28/07/16 om 10:22 - Bijgewerkt om 13:59

De jongste videoblogster Heike Claeys uit Brugge heeft maandag een opvallend filmpje gepost op YouTube. Daarin vertelt ze haar volgers dat er kanker bij haar is vastgesteld. De video werd intussen al meer dan 11.000 keren bekeken.

Heike post wel vaker video's op haar YouTube-kanaal. Zoals de meeste tieners gaat dat gebruikelijk over school of over de laatste nieuwe modetrends. Maar niet zo maandag, want toen werd de toon plots stukken ernstiger. "Ik had jullie gezegd dat ik naar het ziekenhuis moest en dat ik er nadien nog over zou vloggen, maar daar had ik toen eigenlijk geen zin meer in", vertelt ze. De reden is meer dan aannemelijk: de dokters hadden haar verteld dat ze de ziekte van Hodgkin heeft, een soort kanker aan het lymfesysteem.

Toch is de jonge Brugse niet van plan om tijdens het proces van de komende maanden het vloggen te laten. "Het zal misschien raar zijn om mij zonder haar te zien, maar je moet er maar aan wennen."

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!