"Onze Groothandelsmarkt in een kerk? Dat is toch om mee te lachen?"

13/09/17 om 11:43 - Bijgewerkt om 16:43

Na hun opmerkelijke verschijning op de gemeenteraad maandagavond, trokken de handelaars en magazijneigenaars van de Kortrijkse Groothandelsmarkt dinsdagnamiddag naar het kantoor van schepen van Economie Rudolf Scherpereel. "Voor ons is het duidelijk: stad Kortrijk wil ons weg", zegt Matthias Glorieux namens de handelaars.

Dinsdagnamiddag 12 september, 16 uur: de handelaars en magazijneigenaars van de Kortrijkse Groothandelsmarkt blazen verzamelen op het stadhuis van Kortrijk voor het langverwachte overleg met schepen Rudolf Scherpereel (N-VA). Na hun opvallende actie op de gemeenteraad maandag - alle aanwezigen kregen een zure appel, de schepen en de burgemeester een ui én de handelaars bleven nagenoeg de volledige zitting staan - keken ze reikhalzend uit naar de alternatieve locaties die de stad voorstelde. "Maar we kwamen van een kale reis thuis", vertelt Ma...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!