Zwevezele

VLOG Zo maak je een verkiezingskrant

VLOG Zo maak je een verkiezingskrant

Roeselare video Redactie KW - Onze KW-vlogger Xander Cottens nestelde zich zondag een dag lang op onze redactie waar we tot een stuk in de nacht aan de verkiezingskrant ...

Meer nieuws uit de regio Zwevezele

Deelgemeenten

Wingene

Wingene 2013/2018: evenveel overlopers als wissels

Wingene 2013/2018: evenveel overlopers als wissels

Wingene Bij de verkiezingen van 2012 groeide de fractie Burgerbelangen tot acht zetels en behaalde zo een winst van één zetel tegenover de almachtige CD&V, die 15 van de 23 zetels innam. Maar tegen eind 2017 begon Burgerbelangen te krimpen in plaats van te groeien. Twee raadsleden besloten in het vooruitzicht van de komende verkiezingen zich aan te sluiten bij CD&V. Van de zes overgebleven raadsleden van Burgerbelangen staan er nu nog drie op de lijst.

Oostkamp en Zwevezele in evenwicht

Oostkamp en Zwevezele in evenwicht

Voetbal Tegen een kanjer als KSK Voorwaarts Zwevezele heeft KSV Oostkamp de eerste competitieoogst binnengehaald. De eindescore prijkte al na een kwartier op het bord: 1-1.

Brugse derby? Ook in de lagere voetbalregionen woedt de strijd volop

Brugse derby? Ook in de lagere voetbalregionen woedt de strijd volop

Club Brugge Redactie KW - Niet enkel de clash tussen Club en Cercle Brugge, die natuurlijk in onze provincie de grootste stadsderby is, brengt volk op de been en doet de emoties opleven. Ook in de lagere voetbalregionen kijkt men vaak al wekenlang reikhalzend uit naar een streektreffen. Supporters vliegen dan elkaar wel eens in de haren en de toeschouwersaantallen in dergelijke wedstrijden doen de kassier nog eens lachen. Ze doen ook denken aan vervlogen tijden toen voetbal nog het tijdverdrijf op een zondagnamiddag was voor de helft van de parochie. In Wingene, Lauwe, Diksmuide, Hooglede-Gits en Gistel wordt dit seizoen gestreden om de spreekwoordelijke titel van ploeg van 't stad. Wij gingen eens grasduinen in deze vijf 'stadsderby's'.

Startende ondernemingen overleven best in West-Vlaanderen

Startende ondernemingen overleven best in West-Vlaanderen

Roeselare Van alle ondernemingen die de jongste vijf jaar zijn opgestart in West-Vlaanderen, bestaan er nog 72,2 procent. De provincie is daarmee de beste leerling van de klas in Vlaanderen. Dat blijkt uit de resultaten van het jaarboek 'West-Vlaanderen ontcijferd' van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen. Het Vlaamse gemiddelde ligt op een overlevingsgraad 71,2 procent.