Zes ziekenhuizen werken samen voor betere nazorg na bevalling

Stefan Vankerkhoven

Zes ziekenhuizen in West- en Oost- Vlaanderen bundelen gezamenlijk de expertise en krachten en starten samen met de eerste lijnzorg een gezamenlijk project om de zorg na de bevalling te optimaliseren.

Initiatiefneemster is dr. Loccufier van AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, die de haalbaarheid van een samenwerkingsproject met de extramurale zorgverleners uit de regio onderzocht.

AZ Sint-Lucas Brugge, AZ Damiaan Oostende, AZ Sint-Rembert Torhout, AZ Alma Eeklo en AZ Sint-Augustinus Veurne delen de wens een beter gestructureerde zorg aan te bieden en sluiten zich hierbij aan. Deze zes ziekenhuizen gaan samenwerken met regionale zorgverleners uit de eerste lijn, zoals zelfstandige vroedvrouwen, kraamhulpinstanties, Kind en Gezin, huisartsen en de Expertisecentra Kraamzorg.

Zorgplan

“De focus van het project “Moederzorg” ligt op het realiseren van kwaliteitsvolle en veilige zorg, waarbij moeder en baby bij normaal verloop het ziekenhuis verlaten 72 uur na de bevalling”, verduidelijkt dr. Loccufier.

Zes ziekenhuizen werken samen voor betere nazorg na bevalling

“De zwangere vrouw en haar gezin worden grondig voorbereid op de bevalling. Tijdens de zwangerschap wordt een zorgplan opgemaakt waarbij de toekomstige ouders afspraken maken met zorgverleners die de zorg voor moeder en baby thuis zullen opnemen.”

Info : www.moederzorg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier