Werken dienstgebouwtjes op zeedijk Oostende mogen hervat worden

Redactie KW

Vlaanderen heeft het licht op groen gezet om de werken aan de twee dienstgebouwtjes van de parking onder de zeedijk te hervatten. Oostends burgemeester Bart Tommelein benadrukt dat de stad Oostende toch nog zoekt naar een esthetischer oplossing.

De twee dienstgebouwen van de parking onder de Albert I-promenade haalden de voorbije weken uitgebreid het nieuws. Ze staan vlak op de zeedijk en een van beide voor een appartementsgebouw. Op 14 december 2018 vaardigde de stad Oostende een bevel uit tot onmiddellijke staking van de werken aan de dienstgebouwen omdat ze niet overeenstemden met de vergunning. De uitsparingen van de ventilatieroosters staan niet op de vergunde plannen en het liftgebouw werd 22 cm te hoog uitgevoerd.

De bouwheer diende een vraag tot opheffing van het stakingsbevel in bij het departement Omgeving van de Vlaamse overheid. De Gewestelijke Stedenbouwkundig Inspecteur zette nu het licht op groen om de werken verder te zetten, op voorwaarde dat er gebouwd wordt volgens de vergunning. De werf wordt nu vrijgegeven.

“Nog andere oplossing zoeken”

“De werken dienen conform de vergunning verdergezet te worden. Niemand is gebaat bij ellenlange procedures, waardoor de werf maanden of zelfs jaren onaangeroerd blijft. Bovendien moet de parking tegen de zomer afgewerkt én toegankelijk zijn”, stelt schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys.

Toch zou Oostende liever niet zien dat de gebouwtjes er komen zoals gepland. Burgemeester Bart Tommelein onderstreept dat het stadsbestuur een oplossing zoekt voor de bewoonster voor wiens appartement het toegangsgebouw is opgetrokken. “De situatie laten zoals ze vandaag is, is geen optie. We engageren ons als stad om te zoeken naar een esthetischere oplossing om het leed van de bewoonster te verzachten.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier