Zo ga je een fleurig voorjaar tegemoet

Redactie KW

Terwijl het buiten nog stevig kan vriezen, zijn de eerste bloemen al uit hun winterslaap ontwaakt. Met deze originele creaties die je makkelijk zelf kan maken, ga je ongetwijfeld het voorjaar fleurig tegemoet.

Cornus – Kleurig schouwspel van takjes

Heb je schoon genoeg van de koude en sombere winter? Maak het dan binnen lekker gezellig met dit kleurige palet van bloemen en takjes. Steek ijzeren staafjes in een houtblok of een stuk mos en weef er groene en rode cornustakken door. Hang er kleine glazen buisjes in, waarin je zelfgekozen bloemen zoals anthuria of gerbera die het hele jaar door bloeit steekt. Werk af met komkommervruchtjes, die je met paperclips vastmaakt. Geef het fleurige palet een mooi plaatsje op de schouw.

Tulp – Vrolijk in het rond

Zo ga je een fleurig voorjaar tegemoet

Van dit ‘tulpenrondje’ word je helemaal vrolijk. Neem een bos tulpen en verwijder de onderste bladeren van de stelen. Vlecht de bloemen per twee, zodat je aan beide uiteinden een bloemknop hebt. Neem een doorzichtige vaas, zet er een rieten mandje in en vul alles met water. Schik de ‘tulpenvlechten’ rond het mandje in een mooie cirkel van beneden naar boven.

Sneeuwklokje – Romantisch tafelsetje

Zo ga je een fleurig voorjaar tegemoet

Het sneeuwklokje is een van de vroegste winterbloeiers. Het is eveneens de voorbode van een bloeiend voorjaar. De bloempjes zijn uiterst fijn, waardoor ze heel breekbaar zijn. Maar je kan er wel romantische taferelen mee maken. Vul enkele kommen, potten en flessen met aarde en water en plant er de klokjes in. Zet ze op een zichtbare plek op het terras of op de tuintafel, zodat je er elk moment van de dag van kan genieten.

Krokus – Lasagne van bloembollen

Zo ga je een fleurig voorjaar tegemoet

Ideaal voor binnen én buiten is dit ‘lasagnepotje’ van bloembollen. Breek een bloempot middendoor en bevestig er een plastieken of glazen wand aan. Leg er enkele potscherven in en vul de bodem met potgrond. Plant een eerste laag bollen en bedek die met aarde. Maak nog twee lagen met bloembollen en bedek de laatste weer met aarde. Maak leuke combinaties met bijvoorbeeld tulpen, hyacinten en narcissen. Laat je nadien verrassen door de kleurenpracht van de bloemen die mooi na elkaar bloeien.

Hyacint – In een wollen jasje

Zo ga je een fleurig voorjaar tegemoet

Ook bloemen kunnen kou lijden. Dus hebben we er niets beters op gevonden dan enkele lekker geurende hyacintenbollen in een warm jasje te steken. Dompel de bollen in een beetje water en maak de onderkant schoon. Wikkel er zachte wol rond, maar hou de bovenkant vrij zodat de hyacinten nog kunnen bloeien. Neem een stukje boomstam, maak er gaten in en geef de bollen een mooi plaatsje. Werk af met enkele takjes en houten appels die je met mos bekleedt. Nu is het alleen nog wachten op het kleurige en geurige bloemenspektakel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier