Een interieur helemaal op maat

Een interieur helemaal op maat

Kortrijk Wouter Verheecke - Sandy De Keyser (35) en Sylke Vandercruysse (30) zijn de werkkrachten achter timmer ateljé, een gloednieuw merk van kindermeubilair. Met dit gezamenlijke project streven ze ernaar om esthetiek en functionaliteit met elkaar te verzoenen, precies zoals ze vijf jaar geleden hun renovatiewoning in Kortrijk hebben aangepakt.

Een fantastische speling van het lot

Een fantastische speling van het lot

Stel je voor: je bent al jaren op zoek naar een exclusieve woning, maar vindt niets dat je hart sneller doet slaan én binnen je budget ligt. Tot je op een bepaalde dag in een hotel aankomt, maar dan blijkt dat je boeking niet is doorgekomen, je op zoek moet naar iets anders én een schitterende woonboot tegenkomt. Het overkwam Peter Hennion en Lorenzo Billiet, sinds kort de trotse eigenaars van de woonboot Le Fabuleux Destin, die nu aan het historische sas in Plassendale bij Oudenburg ligt.

Instagram in het echt

Instagram in het echt

Wevelgem Jozefien Eggermont - Werkelijk niets doet vermoeden dat achter de gesloten voorgevel in een drukke straat in Wevelgem zo'n helder interieur schuilgaat. Thomas zag meteen potentieel in het honderd jaar oude huis, Els had meer overtuigingskracht nodig om ervoor te gaan. Maar in amper tien maanden kreeg de benedenverdieping een heuse transformatie.

Klaar voor de lenteschoonmaak

Klaar voor de lenteschoonmaak

Redactie KW - De lente staat voor de deur. Tijd dus voor een grote poetsbeurt. Met deze handige en mooi vormgegeven spulletjes was poetsen nog nooit zo leuk. Je krijgt meteen zin om eraan te beginnen!

"We leggen onze ziel in ons huis"

"We leggen onze ziel in ons huis"

Zedelgem Bieke Cobbaert - Lien Debrouwere is kunstdesigner. Ze heeft haar eigen ontwerp-atelier Elle-Dee. Dat bevindt zich op de bovenverdieping van het huis van haar vriend Kurt Gevaert in Oostende. Een huis dat hij helemaal - van funderingen tot afwerking - zelf bouwde. Lien geeft ons een rondleiding in de woning waarin ze allebei hun creatieve ei kwijt kunnen.

Nieuw, West-Vlaams en inspirerend

Nieuw, West-Vlaams en inspirerend

Redactie KW - West-Vlaanderen is hip en hot, dat bewijzen heel veel ondernemers elke dag in onze provincie. Ook in de voorbije weken openden weer heel wat leuke adresjes hun deuren. Ik maakte een selectie, uiteraard allemaal op basis van het interieur. Drie keer anders, maar ook drie keer superinspirerend. Ga zeker eens langs voor een stevige dosis interieurinspiratie en doe dan ook een babbel met de kick-assmadammen die deze hippe zaken uitbaten!

Onder de winterse wol

Onder de winterse wol

Redactie KW - Terwijl er buiten een wit sneeuwtapijt ligt, kunnen wij ons binnen heerlijk verwarmen onder de zachte warme wol. Laat die kou maar komen!

Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Redactie KW - Een van de leukste tijden van het jaar komt er weer aan! Als interieurstyliste en als mens hou ik geweldig veel van de eindejaarsperiode. Het is de kans om je huis eens echt aan te kleden, geweldig vind ik dat. Een mooie boom, pakjes, een krans aan de voordeur..., maar ook een mooi gedekte tafel hoort bij het hele kerstgebeuren. Tijdens de feestdagen mag je dan ook alle registers opentrekken. Je mooiste servies, tafellakens en glazen zijn welkom op dit feestje!

Verbluffend energiearm

Verbluffend energiearm

Ichtegem Mia Vanacker - Een energiepeil van -9, zo energiearm is de nieuwbouwwoning van Davy Gyssels en Mélissa Bonte uit Ichtegem. Energiezuinig én goed uitgekiend op het vlak van bouwtechnische procedures, materialen en interieur. Dertien maanden lang heeft het koppel meer dan de handen uit de mouwen gestoken. Het resultaat is ronduit verbluffend.

Run je huishouden via het internet

Run je huishouden via het internet

Roeselare Nancy Boerjan - De diepvries laat weten dat er een stroompanne is. Op kantoor zet je de verwarming thuis alvast wat harder. En je doet vanuit je bed met één druk op de knop alle lichten in huis uit. Je hele huishouden besturen met je smartphone is géén sciencefiction meer.

"De boom bepaalt het uiteindelijke ontwerp"

"De boom bepaalt het uiteindelijke ontwerp"

Oostende Gillian Lowyck - Van boom tot afgewerkt eindproduct: bij Howt gebeurt zo goed als álles. Het resultaat: een uniek meubelstuk waarin de - lokale - boom zelf nog duidelijk zichtbaar is.

Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

Roeselare Mijn favoriete seizoen breekt stilaan aan. Ja, ik hou echt van de herfst. Ze brengt zoveel mooie kleuren en gezelligheid met zich mee. Alle andere seizoenen hebben ook hun charme, maar de herfst heeft voor mij iets speciaals. Tijd voor boswandelingen en pompoensoep en dekentjes in de zetel. Een nieuw seizoen geeft mij ook altijd goesting om ons interieur wat te veranderen. Kleine aanpassingen, maar ze kunnen zo enorm veel sfeer brengen.

"Alles begon met een foto op Instagram"

"Alles begon met een foto op Instagram"

Roeselare Jozefien Eggermont - Wat in september 2015 startte met een prototype, groeide razendsnel uit tot een ontwerp met internationale allures. Onder de naam Bultin bundelen Sylvie (31) en Glenn Buydaert (28) - zus en broer - hun neus voor trends en hun technische knowhow.

"Geef mij maar een mooi wit canvas"

"Geef mij maar een mooi wit canvas"

Oostende Sandra Rosseel - "Ik ben echt geen kleurenmadam", bekent Saskia Defever al lachend. De Oostendse vertrekt liever van een mooi wit canvas, dat ze aanvult met aardetinten en hout. "De Scandinavische stijl ja, omdat die rust én gezelligheid uitstraalt."

Ambachtelijke verlichting met een artistiek kantje

Ambachtelijke verlichting met een artistiek kantje

Roeselare Redactie KW - Wist je dat de verlichting in de wereldberoemde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen van West-Vlaamse makelij is? Jean-Paul Boucquet uit Roeselare ontwiep én realiseerde de waaier aan hanglampen die de kerk sieren.

Architect uit Heule ontwikkelt eerste ecologische kaswoning van ons land

Architect uit Heule ontwikkelt eerste ecologische kaswoning van ons land

Heule Redactie KW - In Rekkem verrijst volgend jaar de eerste ecologische kaswoning van ons land. Het idee komt van architect Koen Vandewalle (46) en zijn vrouw Samia Wielfaert (42). "Simpel gezegd bouwen we een houten woning met daarboven een glazen stolp", klinkt het.

Groene toetsen voor je interieur

Groene toetsen voor je interieur

Redactie KW - Planten zijn hip. Een cactus, vetplantje of monstera (gatenplant), terracotta bloempotje erbij en hup, hallo Instagram! Maar dat plaatje hebben we al vaak gezien. Gelukkig kan je nog heel wat andere leuke dingen doen met planten. Een beetje creativiteit brengt je al een heel eind ver!

Zo woont Nele Tassaert: "Ik ben een echt stadsmens"

Zo woont Nele Tassaert: "Ik ben een echt stadsmens"

Kortrijk Nele Tassaert (40) woont samen met haar man Bart Vanhoutteghem (42) en zoon Jules (8) in het centrum van Kortrijk. Achter de gevel van het pand uit 1890 kom je in een mix van klassiek, modern en lounge terecht.