Wie is dé West-Vlaamse man?

15/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 10:09

Een gezelschap ondernemende dames uit het zuiden van West-Vlaanderen vragen naar wie voor hen dé West-Vlaamse man is? Het resultaat mag eigenlijk niet verrassen. De winnaar is... een ondernemer. Al scheelde het geen haar of het werd een kok. Of een priester.

Een paar keer per jaar verzamelen twaalf West-Vlaamse ondernemende vrouwen in Bar Gust in Kortrijk. Daar genieten ze, met zicht op de imposante Sint-Maartenskerk en een goed glas binnen handbereik, van het ritueel dat met het roken van sigaren gepaard gaat. Sigarensommelier Dominique Gyselink introduceert bij die gelegenheden telkens een sigaar met een verhaal en vooral een opmerkelijke smaak; de dames - die zichzelf Les Smokeuses doopten - degusteren en becommentariëren. En vast niet alleen sigaren. Of en hoe mannen hier doorgaans op tafel komen, houden Les Smokeuses liever voor zichzelf. Maar ze willen voor de gelegenheid hun licht wel eens laten schijnen over wie voor hen dé West-Vlaamse man zou kunnen zijn en aan welke kwaliteiten dat modelexemplaar dan wel moet voldoen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!