West-Vlaanderen in beeld

© Natalie Luys
Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze keer Natalie Luys uit Oostende.

“Door de fotografie heb ik al heel wat mensen leren kennen. Ik woon vlak bij cultuurcentrum De Grote Post in Oostende en er zijn maar weinig events of optredens waar ik niet van de partij ben. Zoveel dat ik me ambetant voel als ik ergens ben en geen foto’s kan nemen. (lacht) Ik werk als vrijwilliger voor de cultuurdienst van Oostende, waar ik binnenkort ook een stage ga doen. Momenteel ben ik werkzoekende. Ik was actief in de horeca, maar sukkelde onder meer met artrose. Bovendien zorgde ik de laatste tien jaar voor mijn man, die onder meer blind was en in een rolstoel zat. Omdat hij zijn zicht was verloren en veel van muziek hield, gingen we heel vaak samen naar optredens. Vorig jaar is hij overleden.”

West-Vlaanderen in beeld

“Ik studeerde publiciteit en kreeg lessen fotografie net voor het digitale tijdperk. Rond 2010 pikte ik mijn liefhebberij weer op, maakte ik een Facebookpagina aan en de vele positieve reacties zetten me aan om voort te doen.

Fotografie was ook een goeie uitlaatklep, want de zorg voor mijn man was niet te onderschatten. Deze foto nam ik begin 2015, toen ik dit beeld heel toevallig zag. Ik hou ervan om zaken waar je honderd keer aan voorbij passeert, toch weer op een andere manier in beeld te brengen. In de nabije toekomst zou er een soort tentoonstelling van mijn werk komen aan de Venetiaanse Gaanderijen en daar ben ik heel blij mee. Fotografie betekent immers heel veel voor mij.”

Natalie Luys (41) uit Oostende is een gepassioneerde hobbyfotografe.

Info: www.facebook.com/NatalieLuysPhotography