West-Vlaanderen in beeld

© Lies Vercruysse
Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Lies Vercruysse.

“Deze foto ontstond eerder toevallig. Mijn vrouw was de ramen aan het lappen en ik zag hoe het licht op de velden viel, dus nam ik meteen mijn fototoestel. Ik omschrijf de foto als een theater van de natuur. Het voelt zo aan dankzij de gordijnen. Die dateren nog van in de tijd van mijn grootouders, in wier huis we

op vandaag wonen.”

“Fotografie is voor mij vooral een hobby. Ik heb wel al een paar minireeksjes gemaakt, maar daar blijft het voorlopig bij. Ik neem ook nooit deel aan wedstrijden, omdat je dan gedwongen wordt om in bepaalde vakjes te denken. Maar mijn vader spoorde me aan om deze foto in te sturen voor een wedstrijd van het Willemsfonds. Het leverde mij 300 euro op. We hebben er een grasmachine mee gekocht.” (lacht)

Lies Vercruysse
Lies Vercruysse

“Groen en natuur hebben mij altijd al gefascineerd. Ik volgde vier jaar biotechniek en we proberen de moestuin van mijn grootouders ook in ere te houden. Ik hou het meest van natuurfoto’s, al zijn onze kleine kinderen tegenwoordig ook een favoriet onderwerp. Schoonheid hoef je soms letterlijk niet ver te zoeken. Zeker waar we wonen, tussen het groen, kan je altijd wel mooie beelden nemen. Ik betrap mezelf er heel vaak op als ik aan het fietsen ben, dat ik voortdurend kijk waar ik foto’s van kan nemen. Het is een automatisme geworden.”

Lies Vercruysse (32) uit Hooglede werkt als opvoedster en is hobbyfotografe. Info: http://www.500px.com/lvercruysse en www.instagram.com/lvercruysse.