West-Vlaanderen in beeld

© Paul Pitteljon
Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Paul Pitteljon.

“Ik heb altijd graag mooie foto’s gezien. Toen mijn dochter in 2004 geboren werd, kreeg ik de fotomicrobe te pakken. Ik ben lid geworden van een fotoclub – vandaag zit ik in Exif in Oostende – en sindsdien is de bal aan het rollen gegaan. Ik hou van landschappen, maar misschien nog meer van… zeeschappen. Ik werk ook graag met een lange sluitertijd of in zwart-wit. Als vrijwilliger en lid van het mediateam van De Grote Post in Oostende neem ik ook foto’s van optredens en studio-opnames. Dat ligt buiten mijn comfortzone, maar ik heb daar geen schrik voor. Ik vind het geweldig om vele verschillende zaken uit te proberen.”

West-Vlaanderen in beeld

“Nogal wat fotografen zijn graag alleen op stap, maar met twee vind ik persoonlijk veel aangenamer. Zo heb ik al een paar fotoreizen gemaakt met een vriend, naar onder meer Cornwall en Isle of Skye, maar op reis met mijn vrouw en dochter laat ik mijn fototoestel wat achterwege. Mijn verlanglijstje qua foto’s en bestemmingen is heel groot. IJsland staat redelijk bovenaan.”

“In mijn job werk ik aan radars en navigatieapparatuur in de scheepvaart, maar dan aan land. Ik passeer geregeld aan Oosteroever, vroeger kwam ik er haast elke zondag. Deze foto nam ik in 2011. Er lag een schip op de slipway en de wolken hadden iets dreigends. Ik hou van wat dramatiek in een foto, dat geeft het beeld een zekere meerwaarde.”

Paul Pitteljon (47) is afkomstig uit Oostende en woont in Bredene. Hij werkt als projecttechnicus voor Radio Holland Belgium en is hobbyfotograaf. Info: http://www.pitteljon.be