West-Vlaanderen in beeld

Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Kris Declercq uit Hooglede.

“Na mijn eerste vakantiejob kon ik een eigen fototoestel kopen. Fotografie interesseerde me: mijn broer deed het en ik was begeesterd door de Nikon F2 van mijn leraar in het middelbaar. Een imposant toestel met hele knappe resultaten.”

“Later maakte ik de omschakeling van analoog naar digitaal. En ja, ik heb wel overwogen om iets meer te doen met fotografie, maar mijn job slorpt enorm veel tijd op. Zoveel zelfs dat ik een paar jaar geleden mijn bijberoep als IT’er heb opgegeven.”

“Deze foto nam ik een paar jaar geleden. Ik merkte toevallig de bankjes op in Torhout, langs de oprit van de E403. Ik vond ze nogal bizar opgesteld, zeker met die maïs in volle groei. Ik polste bij twee collega’s, die meteen poseerden. Ik hou van humor in mijn foto’s, want dat relativeert.”

“Sinds de komst van de kleinkinderen neem ik regelmatig portretten. Natuurfotografie boeit mij ook enorm. Macro-opnames vind ik het meest fascinerend. Zo volg ik regelmatig een workshop om bijvoorbeeld vlinders of paddenstoelen te vereeuwigen. Fotograferen langs de fjorden in Noorwegen staat ook nog op mijn verlanglijstje, maar momenteel kan dat niet wegens tijdsgebrek. Hopelijk lukt dit ooit nog!”

West-Vlaanderen in beeld

Kris Declercq (55) uit Hooglede werkt als systeembeheerder bij Dierengezondheidszorg Vlaanderen in Torhout.