West-Vlaanderen in beeld

Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Kane Demeulemeester.

“Ik ben ooit nog model geweest, heel toevallig eigenlijk”, zegt Kane Demeulemeester uit Koksijde. “Ik was 16 en kreeg de kans om naar Spanje te gaan voor een verkiezing. Achteraf kon ik nog een shoot doen in Duitsland, maar de fotograaf bleek ziek te zijn en toen nam ik zelf dat fototoestel in de hand. Sindsdien heb ik de smaak te pakken. Na mijn studies grafisch ontwerp in Gent heb ik fotografie gevolgd aan Syntra. Ik vond een job in de horeca en startte intussen mijn eenmanszaak.”

West-Vlaanderen in beeld

“Deze foto was een schoolopdracht waarbij we moesten flitsen met avondlicht. Ik trommelde een vriend op die goed kan skaten en ging tijdens het befaamde gouden uurtje aan de slag met dit beeld als resultaat.”

“Ik beschouw mezelf als een allroundfotograaf. Ik fotografeer huwelijken, nam al foto’s op een Hongaars muziekfestival en een snowboardevent en werk alsmaar vaker samen met restaurants. Momenteel ben ik ook bezig met een video te maken voor 3D-world in Oostende. Al wil ik mij ook graag wat meer toespitsen op reizen en landschapsfotografie. Het is een groeiproces en ik pik van alles mee. Wie weet heb ik op mijn 35ste wel mijn niche gevonden.”

“De liefde vond ik wel al. In Barcelona leerde ik mijn huidige vriendin kennen, die van Argentinië afkomstig is. Ze studeerde twee jaar in Parijs, waardoor ik regelmatig op en af ging naar daar. Op vandaag is het iets makkelijker aangezien ze stage doet in Antwerpen. Ik heb het gevoel dat alles in zijn plooi aan het vallen is.”

http://www.dmmstudios.be