"We leggen onze ziel in ons huis"

09/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/03/18 om 09:27

Lien Debrouwere is kunstdesigner. Ze heeft haar eigen ontwerp-atelier Elle-Dee. Dat bevindt zich op de bovenverdieping van het huis van haar vriend Kurt Gevaert in Oostende. Een huis dat hij helemaal - van funderingen tot afwerking - zelf bouwde. Lien geeft ons een rondleiding in de woning waarin ze allebei hun creatieve ei kwijt kunnen.

Lien Debrouwere (29) groeide op in Zedelgem, maar verhuisde een half jaar geleden naar Oostende. Ze woont er met haar vriend Kurt Gevaert in een nieuwbouw. "Kurt heeft dit huis volledig zelf gebouwd, van de funderingen tot de afwerking. Hij werkt als elektricien bij Infrabel en al zijn vrije tijd gaat naar het huis. Hij steekt er zijn hart en ziel in", vertelt ze. Kurt mag dan wel een handige harry zijn, Lien is de kunstenaar in huis. "Al noem ik mezelf liever kunstdesigner, want ik doe niet zomaar mijn ding. Als ontwerper luister ik eerst naar wat de klant wil en dan begin ik eraan. Ik maak een kunstwerk waar een ontwerptraject achter zit."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!