Warme ontvangst in Bordeaux

27/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/04/18 om 13:20

In een maand van Ettelgem naar Lissabon fietsen: gewapend met fiets en camera verwezenlijkt onze fotograaf Pieter Clicteur momenteel zijn jeugddroom. Onderweg last hij regelmatig pauzes in, om zijn reis op de gevoelige plaat vast te leggen én om met West-Vlamingen langs zijn route te babbelen. Wekelijks brengt hij verslag uit.

WEEK 3. Tussen de wijngaarden en chateaus, het ene al indrukwekkender dan het andere, fiets ik richting Bordeaux. Ik heb er afgesproken met Korneel Loy. Korneel is een achterneef van me en woont al een goeie twee jaar aan de Port de la Lune, samen met zijn Japanse vriendin Rie Urasoko. Daarvoor woonden ze in Parijs. Op een dag besliste Korneel West-Vlaanderen achter zich te laten en een tijdje in de lichtstad te gaan wonen en werken. Hij leerde er Rie kennen, ze bleven er 12 jaar. Rie is warmere temperaturen gewend ze komt uit het zuiden van Japan en was de sombere Parijse winters beu waardoor ze besloten richting zuiden te ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!