VIDEO Onze KW-crew zelf met spuitbus aan de slag voor The Crystal Ship

06/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/04/18 om 14:29

Geen zinnig mens heeft de afgelopen twee edities van The Crystal Ship in Oostende al hardop de vraag gesteld: hoe moeilijk kan dat nu zijn? Ook wij niet, maar uit nieuwsgierigheid staken we toch zelf de handen uit de mouwen, voor een workshop graffiti én de medewerking aan een magnifiek werk van Matthew Dawn.

Waar graffiti vroeger bestempeld werd als vandalisme, is het op vandaag streetart. En terecht. The Crystal Ship toont ons als geen ander wat voor straffe dingen je eigenlijk wel kan doen met bakken verf en tonnen creativiteit. Collega Nancy Boerjan en ik mogen er ons ook aan wagen, meer bepaald op de koer van een verlaten gebouw aan de Slipwaykaai in Oostende. Onze ervaring: nihil. Ons artistiek talent? Laat ons zeggen dat er een reden is waarom we het bij schrijven houden... Leermeester van dienst is de 28-jarige Matthew Dawn uit Putte. Hij volgde een gameopleiding aan Howest in Kortrijk, maar raakte op zijn 21ste helemaal verslingerd aan graffiti. Op vandaag is het zijn beroep. Daarnaast verkoopt hij met Tiny Pink hulpstukken voor spuitbussen én geeft hij lezingen en workshops. Oh ja, en dit jaar mag hij voor het eerst een eigen werk maken voor The Crystal Ship.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!