Verrassende uitstapjes voor toffe mama’s

Nancy Boerjan

Een mama die graag eens samen met jou gaat shoppen? Een sportieve mama? Eentje die graag duimen en vingers aflikt? Of houdt jouw mama er wel van om eens wat bekend volk van dichterbij te kunnen bewonderen? Er zijn eindeloos veel manieren om haar te verrassen op zondag 13 mei, en dit zijn er vier van!

Oostende – Avondje shoppen aan zee

Laat mama zelf een cadeautje kiezen tijdens een avondje shoppen! Dat kan in Oostende op vrijdag 11 mei, dan blijven daar meer dan 150 winkels in het centrum open tot 21 uur. Gezellig shoppen en intussen genieten van de straatanimatie, de muziek en de sfeer. Heel wat winkels voorzien een extraatje voor de shoppers, in enkele winkels wordt zelfs een modeshow georganiseerd.

Merkem – Verschijningen op Moederdag

Verrassende uitstapjes voor toffe mama's
© © VRT Frederik Beyens

Naar wat intussen een traditie geworden is, wordt op Moederdag, zondag 13 mei, het evenement De Verschijningen georganiseerd op De Boot in Merkem. Vanaf 15 uur brengen enkele bekende dames er een eigenzinnige ode aan hun moeder en dit jaar zijn dat journaliste Danira Boukhriss Terkessidis, schrijfster Lize Spit, ex-turnster Aagje Vanwalleghem, zangeres Ingeborg en gynaecologe Marleen Temmerman.

Oostkamp – Zelfgemaakte chocolaatjes smaken het best

Verrassende uitstapjes voor toffe mama's

Zelf heerlijke chocolaatjes leren maken: daar pak je élke mama mee in. Het kan bijvoorbeeld in Oostkamp bij Chocolates by Me. Daar organiseert Stephanie Moerdijk allerlei workshops chocolade maken, maar op zondag 13 mei is er eentje speciaal voor mama’s en hun zoon of dochter. Je betaalt 45 euro per persoon, goed voor een paar uurtjes fun én een doosje zelfgemaakt lekkers om mee naar huis te nemen.

Leiestreek – Test samen met mama de nieuwe fietslusjes uit

Fiets samen een van de twee nieuwe Leiestreek-fietslusjes, ideaal om onderweg weer helemaal bij te praten. De ene fietsroute start in Waregem en verkent ook de gemeenten Anzegem, Deerlijk en Harelbeke (41 km), de tweede laat jullie de streek rond Roeselare ontdekken vanuit domein Sterrenbos (48 km). Beide routes tonen onderweg verrassende groene plekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier