Met Ma(rio Bros) door de polders

Met Ma(rio Bros) door de polders

Een tochtje met de Vespa door ons polderlandschap is een van de vele activiteiten waaraan je kan deelnemen tijdens de Week van de Zwinstreek, in de laatste week van september. Ideaal om samen met mijn dochter uit te testen! Voor wie de tocht al geslaagd is als ik alleen nog maar mijn helm opzet: "Ma, je lijkt Toad uit Super Mario Bros wel!" Wie? Die met zijn champignonhoed dus...

Paradijs voor grote kinderen

Paradijs voor grote kinderen

Kortrijk Axel Vandenheede - Wie straks naar Kortrijk Xpo afzakt om de Amazings Art Experience te bezoeken - een must do voor de legofan - zal zich de ogen uitkijken. Fresco's, bekende koppen, dieren... Het passeert allemaal de revue en alles is gemaakt uit blokjes. Zelfs een legotoilet mocht niet ontbreken. Een wc met een KW-stempel trouwens, want wij hielpen Dirk Denoyelle het dak te bouwen.

Op zoek naar totale ontspanning

Op zoek naar totale ontspanning

Gistel Stress, iedereen heeft het er tegenwoordig over. Sommige mensen zijn zich er niet van bewust dat ze constant onder spanning staan. Anderen beseffen het en willen er ook concreet iets aan doen. Onze journaliste ging op zoek naar oplossingen en kwam terecht bij Leen Derre van Reikifactory, die mensen leert hoe ze kunnen ontspannen via autogene training, een vorm van geconcentreerde zelfonstpanning.

Soep van rotzakjes smaakt hemels

Soep van rotzakjes smaakt hemels

Zeebrugge Zowel tijdens Beaufort aan zee als tijdens de Triënnale in Brugge schuift het kunstenaarsgezelschap Rotor de Chinese wolhandkrab naar voren als 'eetbare invasieve exoot'. Wij proefden hoe chef Filip Claeys er een hemelse soep van maakt tijdens een verrijkend avondje tafelen op het strand.

App leidt je op wieltjes West-Vlaanderen rond

App leidt je op wieltjes West-Vlaanderen rond

Brugge Ilse Naudts - Een West-Vlaamse skeelerapp helpt je op 'rolschaatsen' de provincie te ontdekken. Tien verschillende routes, van 7 tot 48 kilometer, leiden zowel de liefhebbers als de meer geoefende skeelerfans over toegankelijke en rustige paden. Wij haalden onze inlineskates boven en gingen zelf op verkenning in de Brugse Polders om langs rustige landbouwwegen onder begeleiding van de app heerlijk te rollen... en af en toe te vallen.

Smullen van 3D op je bord

Smullen van 3D op je bord

Oostende Bert Vanden Berghe - Beleving is al een tijdje het modewoord in marketingland. Ook op restaurant gaan moet tegenwoordig een avontuur zijn. Met Dinner Time Story, een 3D-animatiespektakel, is dat letterlijk en figuurlijk zo, dankzij de combinatie van technologie en gastronomie. Na wereldsteden als Londen, Stockholm en San Francisco landt het project nu ook in... Sint-Idesbald. Wij gingen op een culinaire wereldreis, zagen ons eten drijven én hoog boven het Himalayagebergte zweven.

Jumpen, zweven, rollen... en vooral veel vallen

Jumpen, zweven, rollen... en vooral veel vallen

Oostende Ilse Naudts - Hebben je kinderen tijdens de vakantie ook energie te veel? Zijn ze een beetje uitgekeken op de traditionele binnenspeeltuinen? Sinds kort heb je in West-Vlaanderen twee trampolineparken waar ze naar hartenlust kunnen stunten, buitelen en springen... Tijd voor een test. Marit (10), Stien (8) en Cas (7) 'jumpten' er voor 'KW Weekend' op los.

Kunst- en goochelwerk

Kunst- en goochelwerk

Roeselare Bert Vanden Berghe - In zijn boek laat goochelaar/illusionist Nicholas Arnst letterlijk en figuurlijk even in zijn kaarten kijken. Onze man, die onhandigheid als voornaamste kenmerk heeft, test enkele op het eerste gezicht simpele goocheltrucs en moet daarbij verrassend wat zwoegen. Het duurt dan ook niet lang vooraleer een kaartspel door de living vliegt...

Op zoek naar de ultieme gehaktbal

Op zoek naar de ultieme gehaktbal

Brugge Bert Vanden Berghe - Vijf jaar Balls & Glory leverde vijf gehaktballenrestaurants op, een pak ambitieuze toekomstplannen en nu ook een boek met recepten én een terugblik op het indrukwekkende parcours van bedenker Wim Ballieu. Wij volgden in hartje Brussel een workshop vol tips en tricks om zelf aan de slag te gaan. Want hoe raakt die saus nu in godsnaam in dat balletje? En wat is nu het geheim van een lekkere gehaktbal?

Succesvol sporten met je kind

Succesvol sporten met je kind

Moere Bert Vanden Berghe - Schiet het sporten er ook al eens bij in omdat je job of gezin iets te veel tijd en energie vergen? In Vip-Fit in Moere hebben ze de oplossing gevonden: samen met je kind sporten. Onze man testte samen met zijn driejarige zoon hoe optimistisch dat idee wel is en of het iets oplevert. "Scheetje gelaten!", zegt hij. Niet het soort praat waarmee je de lesgeefster wil imponeren...

Even weg van de wereld in Sussex

Even weg van de wereld in Sussex

Gillian Lowyck - Voor wie niet verzot is op kamperen - ongemakkelijk slapen in een tent en overal insecten, nee bedankt! - maar wel houdt van de natuur en even helemaal 'off the grid' gaan, is glamping perfect. Kamperen, maar slapen in een echt bed en met warm water. Wij deden de test in Sussex in Zuid-Engeland. Een plekje waar je je even helemaal kan afzonderen.

"Luxueus logeren en toch back to basics"

"Luxueus logeren en toch back to basics"

Hertsberge Luxueus logeren in iemands achtertuin, inclusief vijver, sauna en minibibliotheek? Het kan de hele zomer lang in Hertsberge waar The Pop-Up Hotel is neergestreken. Onze man gaf zijn gsm en laptop af en liet zich onderdompelen in de filosofie van het initiatief én de natuur. Maar of hij ook tot rust kwam, omgeven door parende kikkers, jagende vleermuizen en blaffende herten?

Kicken tussen Leie en Schelde

Kicken tussen Leie en Schelde

Zwevegem Redactie KW - Hoogtevrees komt altijd op het meest onverwachte moment. Met veel blabla beklim ik de ladder om eenmaal boven compleet toe te klappen. Zo hoog is het touwenparcours op site Transfo in Zwevegem nochtans niet. Het tempo stokt. Een tienjarige achter me wacht geduldig zijn beurt af, duidelijk onbevreesd voor wat komen zal. Eén ding is zeker: Je Wildste Westen staat garant voor een namiddagje grensverleggende fun en adrenaline. Kicken!

Elektrisch 'cruisen': klaar voor de grote doorbraak

Elektrisch 'cruisen': klaar voor de grote doorbraak

Nieuwpoort Philippe Verhaest - Of we zin hadden om deel te nemen aan de allereerste rally voor elektrische auto's tijdens de Nieuwpoort Drivers Days? Toen die vraag in onze mailbox belandde, was het antwoord al na enkele tellen verstuurd. Met een BMW i3 het hinterland van de westkust verkennen, is ronduit een heerlijke ervaring. Maar wel eentje waarbij je best één oog op de elektrische 'brandstoftank' houdt...

Reizen in stijl anno 2017

Reizen in stijl anno 2017

Brugge Peter Soete - Toen vliegen nog voor de happy few was, was een transcontinentale vlucht in eerste klasse een feest. Culinaire verwennerij, chef-koks aan boord, het allerbeste servies en de witste tafellakens. Maar kan je ook nu nog 'reizen in stijl'? We nemen de proef op de som en boeken bij Brussels Airlines een retourtje Brussel-Kigali in businessclass.

Kenji Minogue: een klets op je bakkes waar je zelf om vraagt

Kenji Minogue: een klets op je bakkes waar je zelf om vraagt

Bert Vanden Berghe - Een cd-voorstelling van de geflipte energiebom Kenji Minogue bijwonen, betekent ook dat je allesbehalve moet schrikken als er een stuk rauwe kalkoenfilet, een reusachtige opblaasbare flamingo of de barbaarse barbies zelve boven je hoofd vliegen. Onze man ging kijken in de Vooruit in Gent en hoest nog altijd glitters op.

Snelheidsrace tussen Ieperse boomtoppen

Snelheidsrace tussen Ieperse boomtoppen

Ieper Tom Gheeraert - De nieuwe attractie Dawson Duel in Bellewaerde is open voor het publiek. Twee duo's kunnen naast elkaar naar beneden denderen en zo een duel uitvechten. Onze Man ging met een bevriende vader en dochter naar Ieper om de Dawson Duel uit te testen.

Italiaanse charme en West-Vlaamse kastelen

Italiaanse charme en West-Vlaamse kastelen

Brugge Redactie KW - Nee, om het typische Italiaanse 'dolce vita'-gevoel te ervaren, hoef je niet noodzakelijk een retourtje Piemonte of Turijn te boeken. Zoiets kan tegenwoordig ook al aan onze eigen achterdeur. Westtoer en Vintage Tours 500 stippelden enkele tochten uit met zo'n kleurrijk Italiaans oldtimertje uit 1957. Wij probeerden de kastelenroute uit.

Opmerkelijk: Slager wordt veganist

Opmerkelijk: Slager wordt veganist

Ieper Tom Gheeraert - Meer dan 150 jaar is slagerij Depuydt -Puudtjes in de volksmond- een begrip in Ieper. Pascal Depuydt was de vijfde generatie die de familietraditie voortzette. Tot hij zich bekeerde tot het veganisme. Nu maakt hij onder de vleugels van VeggieBel veganistische maaltijden, patés en sauzen vanuit Polen. Wij namen de proef op de som.