"Uit elk verlies van een kind putte ik moed om me verder in te zetten"

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 13:14

Dokter Yves Benoit is dé man achter de kinderkankerafdeling van UZ Gent en het Kinderkankerfonds, bekend ook om zijn aanpak waarbij het welzijn van zijn patiënten vooropstaat. Een hoogst aimabele man bovendien, die niettemin nooit geaarzeld heeft om waar nodig zijn voet neer te zetten. En dan kunnen er maar beter geen tenen onder zitten.

De zee is voor Yves Benoit bovenal het weekje zomervakantie dat hij zich elk jaar begin juli permitteert in het appartement van tante Irène en nonkel Michel op de Nieuwpoortse zeedijk. Het laatste appartement in de rij, met zicht op de zee en de duinen van Oostduinkerke. Even weg van alles, samen met zijn gezin, genietend van wat de natuur te bieden heeft. "Om die reden ben ik ook op het platteland gaan wonen, in het prachtige Oost-Vlaamse dorpje Dikkelvenne. Het doet me goed om me af en toe te kunnen terugtrekken, als de drukte en de ernst van het werk even te veel dreigen te worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!