Tuinieren in een moestuinbak

04/05/18 om 07:30 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 18:36

Niet in het bezit van een grote tuin? Kies dan voor een teelt in moestuinbakken. Je zult er uiteindelijk ook tijd aan moeten besteden, maar dat is geen argument om het niet te doen. Met hooguit vijf minuten per dag kom je er en er groeien zelfs nauwelijks onkruiden in als je start met kwalitatieve potgrond. Een vierkantemetermoestuin is ook laagdrempelig, je kunt op eender welk moment instappen en je kunt er ook de kinderen of kleinkinderen mee plezieren. Met zo'n minimoestuin kan je wel niet voortdurend vier of vijf monden voeden, maar als snack- en snoeptuintje doet de bak het dan wel weer prima.

Voor- en nadelen

Moestuinieren in een grote moestuin is arbeidsintensief, tuinieren in bakken is dat helemaal niet. De oppervlakte is beperkt en als je slim omgaat met de grond die je erin doet, zul je nauwelijks moeten wieden. Een vierkantemetermoestuin is beter voor de rug als je hem op hoogte maakt. Er zijn zelfs modellen te verkrijgen voor rolstoelgebruikers, zodat je vanuit een zittende positie makkelijk aan de bak kunt. In het voorjaar warmt de grond in de bak sneller op door het zonlicht. Je zult dus uiteindelijk sneller kunnen starten met het zaaien en planten van gewassen. Een van de weinige nadelen aan een moestuinbak is het geven van water. De planten zijn volledig van je afhankelijk en kunnen geen beroep doen op bodemwater. Dagelijks water geven, vooral tijdens warme...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!