Trots op onze roodbruine bieren

Nancy Boerjan

Rondje Roodbruin zet opnieuw onze roodbruine biercultuur in de kijker. Op zondag 6 mei zetten de brouwerijen De Brabandere in Bavikhove, Omer Vander Ghinste in Bellegem, Rodenbach in Roeselare en Verhaeghe in Vichte de deuren gratis open voor het grote publiek.

“De West-Vlaamse bieren staan aan de top van het hedendaagse gastronomische aanbod. Wereldwijd worden onze bieren fel geprezen. Het evenement Rondje Roodbruin is een perfect voorbeeld van hoe het brede publiek kennis kan maken met onze biertradities”, aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek.

De brouwerijen De Brabandere (Bavikhove), Omer Vander Ghinste (Bellegem), Rodenbach (Roeselare) en Verhaeghe (Vichte) werken al sinds 2012 met elkaar en Toerisme Leiestreek samen om de Vlaamse roodbruine bieren te promoten. Dat is een categorie bieren van gemengde gisting, met zure en lichte smaak. De belangrijkste daarvan zijn Petrus Roodbruin, Rodenbach Classic, VanderGhinste Roodbruin en Duchesse de Bourgogne. Om die roodbruine bieren in de kijker te zetten, organiseren de vier brouwerijen op zondag 6 mei de vierde editie van Rondje Roodbruin.

Voor het eerst zijn er ook extra roodbruine evenementen

Dan stellen de vier brouwerijen van 10 tot 18 uur hun deuren gratis open voor het grote publiek. Elke bezoeker kan de bieren degusteren en kennismaken met het unieke verhaal van elke brouwerij. Om verantwoord te kunnen proeven, wordt er gezorgd voor gratis busvervoer tussen de verschillende brouwerijen. Daarnaast kunnen de fietsers met de knooppunten van het Fietsnetwerk Leiestreek de verschillende locaties met elkaar combineren.

Toerisme Leiestreek en de steden Kortrijk, Roeselare en Harelbeke pakken voor het eerst uit met verschillende evenementen die een ‘weekendje roodbruin’ vervolledigen: van culinaire bierwandelingen tot een roodbruine fietstocht en workshops rond bier- en foodparing.

www.rondjeroodbruin.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier