Toons favoriete covers

Toon Van Belleghem Ik aanzie UnderCover niet als mijn debuutalbum, dat volgt nog later",
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Acht jaar geleden begon Toon Van Belleghem met de popmuziekschool Muziekhuis Toon in Oostrozebeke. Nu zijn muziekschool goed draait, maakt hij meer werk van zijn eigen zangcarrière. Op zijn cd ‘UnderCover’ staat een verzameling covers die hij graag zingt tijdens zijn optredens.

Toon Van Belleghem (35) heeft zijn eigen Muziekhuis Toon, maar hij is ook al jaren een goede zanger. “Naast tal van optredens in cafés en restaurants en tijdens privéaangelegenheden gaf ik ook al heel wat grotere concerten. Ik was gastartiest bij andere bekende nationale artiesten, maar de voorbije twee jaar verzorgde ik ook een eigen popconcert in de kerstperiode“, zegt hij. “Na die optredens kreeg ik vaak de vraag of mijn muziek ook te koop was. Vandaar ontstond het idee om een eigen cd te maken, met enkele covers die me na aan het hart liggen.”

Toon beschouwt UnderCover niet als zijn debuutalbum. “Dat volgt later nog”, glimlacht hij. “Wat ik op deze cd zette, is een verzameling covers die ik regelmatig zing tijdens mijn optredens. En precies die nummers willen mijn fans ook thuis nog eens kunnen beluisteren. Maar omdat ik erg perfectionistisch ben ingesteld besloot ik er echt wel mijn werk van te maken en de liedjes deftig op te nemen. Het zijn songs die veel voor me betekenen. Ik denk daarbij aan Tears In Heaven. Dat is het eerste liedje dat ik als tiener zong, terwijl ik mezelf begeleidde aan de piano. Met UnderCover ben ik ongeveer zes maanden bezig geweest. Ik breng een mix van Engels- en Nederlandstalige nummers, zoals ik dat ook doe tijdens mijn eigen optredens. Maar het liefst zing ik in het Nederlands. Mijn eerste album met eigen songs zal dan ook in het Nederlands zijn.”

Marco Borsato als voorbeeld

Toon stond ook al één keer op het podium van Marco Borsato. Als afsluiter van zijn kerstconcert in december 2016 bracht hij Als alle lichten zijn gedoofd van de Nederlandse zanger. Daarvan werd een filmpje verspreid op de sociale media. Dat kreeg ook de fanclub van Marco Borsato te zien. Die nodigde daarop Toon uit om het lied te brengen op de fanclubdag in Nederland voor zo’n 800 fans en natuurlijk ook voor Marco Borsato zelf. “Marco is voor mij een groot voorbeeld. Hij heeft mijn eigen Nederlandstalige muziek zeker beïnvloed. De liveversie van dit lied dat ik tijdens mijn kerstconcert bracht, staat ook op UnderCover. Maar niet enkel Marco Borsato spreekt mij aan. In mijn stem herken je ook heel wat van Gary Barlow (ex-Take That) en in mijn pianospel merk je de stijl van Elton John. Nu ben ik volop eigen songs aan het schrijven. Hoofdzakelijk Nederlandstalige pop, geen schlagers. Ik hoop de cd of toch al enkele singles met eigen werk nog dit jaar te kunnen uitbrengen. Mocht ik mijn eigen liedjes regelmatig op de radio horen, dan zou dat fantastisch zijn.”

Info: www.toonvanbelleghem.be – 0476 63 70 63 – info@toonvanbelleghem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier