Tips van Peter Soete

© Getty Images/iStockphoto
Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

De app die je leven kan redden

Ken je de morsecode? Weet je hoe je vuur kunt maken? Als je ook maar even van de geijkte paden afwijkt, moet je de app SAS Survival Guide gewoon hebben. Hij is geschreven door een voormalig SAS-soldaat en -instructeur en bevat honderden vaardigheden die je kunt gebruiken om te overleven in de wildernis, op reis of gewoon… thuis.

Huur eens de villa van de Bee Gees op Ibiza

Tips van Peter Soete

Zin in zotte vakantiefeestjes op het partyeiland bij uitstek maar met toch een beetje privacy? Dan is de villa van de Bee Gees op Ibiza een prima optie. Gebouwd op een heuvel en een beetje verscholen tussen de dennenbomen was ze in de jaren 70 en 80 de favoriete bestemming van Barry, Maurice en Robin Gibb. De villa beschikt niet over alle hypermoderne snufjes, maar je vindt er wel badkamers met stoombaden, grote Arabische tapijten op de vloer én veel hedendaagse kunst. Het gaat om openplanarchitectuur, wat betekent dat sommige slaapkamers de badkamer delen. Villa Bee Gee kan tien gasten ontvangen. Voor een week in de eerste helft van juli betaal je 3.500 euro.

Alle info op www.chicibiza.com

Naar de Caraïben in de zomer?

Tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

Veel vakantiegangers zijn een beetje huiverachtig om in de zomervakantie naar de Caraïben te reizen. Hoge vochtigheidsgraad, veel en lange regenperiodes en kans op orkanen zijn begrijpelijk de voornaamste hindernissen. Maar wie in juli een trip naar bijvoorbeeld Barbados plant, kan het best treffen. Eerst en vooral dankzij de voordelige prijszetting, maar bovendien valt het aan zee best mee met de vochtigheidsgraad en zorgt een dagelijkse regenbui van 20 minuten voor een beetje afkoeling.

Val Thorens zet in op minder stress

Het Franse skigebied Val Thorens zet al sinds 2012 in op welzijn. Een team van professionals moet garanderen dat de gasten de meest positieve en ontspannende ervaring opdoen. Deze winter gaat het skigebied nog een stapje verder en shcakelt het ook de Franse dokter Philippe Rodet in. Samen met deze specialist in omgaan met stress ontwikkelde Val Thorens de My Serenity-gids, vol heldere en eenvoudige tips om met stress om te gaan en het leven op een positieve manier in te vullen. Overal in het skigebied vind je ervaringen die je hierbij helpen: van een vitaminerijk ontbijt over yoga in de sneeuw tot Qi-Gong toerskiën.

Tips van Peter Soete
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier