Stephanie: “Iedereen is het erover eens dat seks tot de plezantere activiteiten des levens behoort”

© KD
Stephanie Rogeau
Stephanie Rogeau Medewerker KW

Geen boeiender ras dan het West-Vlaamse, vindt ook Stephanie Coorevits. De schrijfster, psychologe en televisiemaakster laat zich graag inspireren door de West-Vlamingen en hun gewoontes.

Omdat ik in mijn boeken nogal expliciet over seks kan vertellen, wordt er vaak verkeerdelijk gedacht dat ik een soort van expert ben op dat vlak. Dat ben ik helemaal niet. Ik heb bedroevend weinig bedpartners gehad en tot in het vierde leerjaar dacht ik dat een condoom synoniem was voor penis (toegegeven, de seksuele opvoeding stond begin jaren 90 nog niet helemaal op punt). Seks was heel lang iets wat je wel deed maar niet te veel over sprak.

Afgaande op ‘educatieve’ humaninterestprogramma’s als Temptation Island en Dating Naked zou je denken dat het taboe rond seks intussen wel opgeheven is en onze jeugd meer dan genoeg op de hoogte is, maar ik denk dat dus niet. Als jonge mensen zich willen informeren, moeten ze het ofwel doen met gortdroge info die ze krijgen van een rood aangelopen leraar die hen een doorsnede toont van een getekende vagina. Of ze richten zich tot porno en denken de rest van hun leven dat vrouwen het geil vinden als je klaarkomt in hun gezicht of de buurvrouw uitnodigt om mee te doen.

Als er één ding positief is aan ouder worden, dan is het wel dat seks er met sprongen op vooruitgaat

Ik vraag me af of ze het met hun lief wel eens hebben over wat ze echt leuk vinden in bed. Want seks is geen one-size-fits-all-ding. Het is het meest persoonlijke en intieme wat je met iemand kan doen. Dus dan is het toch vreemd dat je de ander nooit even informeert over wat wel of niet werkt voor jou.

Voorts is iedereen het erover eens dat seks tot de plezantere activiteiten des levens behoort. Maar ik was een stuk in de dertig voor ik voor de eerste keer heb gelachen tijdens het liefdesspel (lachen om, niet uitlachen voor alle duidelijkheid) en ik besefte dat het niet altijd uitgeoefend moest worden met een zeer serieuze uitdrukking op mijn gezicht.

Kijk, ik ben niet iemand die gracieus oud zal worden. Wat mij betreft is de teller blijven steken op 31 en zal dat de komende tien jaar zo blijven. Maar als er één ding positief is aan ouder worden, dan is het wel dat seks er met sprongen op vooruitgaat. Je beseft dat het leven te kort is voor beroerde seks en je doet er iets aan. Dus kom op jeugd, neem eens een voorbeeld aan de oudjes en doe jullie mond open. Om te praten dus, verdorven geesten.