Steek je tuin in een paaskleedje

Redactie KW

Paasdecoratie voor tuin en terras vind je in overvloed. Maar als je een beetje handig bent, kan je die makkelijk zelf maken. Wat dacht je van een feestelijke paasboom of van een vrolijke lollystruik?

Origineel – Aardappelzakjes vol… eitjes

Wil je eens de originele toer opgaan? Vervang dan de bekende paasmandjes door aardappelzakjes om de in de tuin verstopte paaseitjes in op te bergen. Je kan de jutezakken een leuk accentje geven door ze te beschilderen met plakkaat- of acrylverf. Maak grappige sjabloontjes van konijnen of paaseitjes en druk die op de zakken af. Werk af met pluchen bolletjes of pompons en de zoektocht kan beginnen.

Grappig – Lief klein konijntje…

Steek je tuin in een paaskleedje

Lief klein konijntje had een vliegje op z’n neus was een grote hit van de Nederlandse zanger Henkie. Laat je inspireren door dit populaire liedje om grappige tuindecoratie te maken zoals dit konijntje. Het is gemaakt uit verschillende houtblokjes, die je aan elkaar bevestigt met sterke houtlijm of spijkers. Voor de snorhaartjes gebruik je gekleurde ijzerdraad. Nu nog een leuk plaatsje tussen de paaslelies geven!

Stijlvol – Bloemstukje in een eierschaal

Steek je tuin in een paaskleedje

Dit bloemstukje lijkt wel rechtstreeks uit het ei te komen. Zo maak je het zelf. Blaas een ballon tot de gewenste grootte op. Beplak de helft van de ballon met stroken krantenpapier tot hij een stevige bol wordt. Prik de gedroogde ballon nadien door en verwijder het overtollige papier tot je de vorm van een half ei krijgt. Beschilder de binnen- en buitenkant met witte behangverf en vul het ‘ei’ op met potgrond, bloembollen en plastieken eitjes. En nu geduldig wachten tot het eitje fleurig begint uit te ‘broeden’…

Speels – Lekkere lollystruikjes

Steek je tuin in een paaskleedje

Zin om de feestelijke toer op te gaan? Verander dan tijdens de paasvakantie je huis, tuin of terras in een tof speelparadijs vol lekkernijen, zoals deze lollystruikjes. Bevestig een stukje steekschuim aan een stok en steek het vol lolly’s tot je een mooie bol bekomt. Zet de stok vast in een fleurige bloempot met een klein plantje erbij. Geen fan van lolly’s? Vervang ze door plastieken eitjes die je met een prikkertje in het schuim steekt. Of ga voor echte eitjes! Maak met een speld een gaatje in de boven- en onderkant van het ei en blaas de inhoud uit zodat je het nadien kan beschilderen en met een prikkertje in het schuim kan steken.

Feestelijk – Kleurrijke paasboom

Steek je tuin in een paaskleedje

Een kerstboom kennen we allemaal, maar wist je ook dat er zoiets als een paasboom bestaat? En hij heeft ook een heuse geschiedenis. Uit de oude volksverhalen blijkt dat hij de voorganger van de meiboom is, waarrond Germaanse volkeren dagenlang feestvierden. Tijd dus om die traditie nieuw leven in te blazen! Kies een leuke spar of struik uit en plant die in een bloempot. Versier die met plastieken of echte eitjes die je naar eigen keuze kan beschilderen. Werk af met mos en takjes én vergeet het strikje niet! Zo… nu kan het paasfeest echt beginnen!