"Reizen verruimt mijn levensvisie"

15/06/18 om 12:54 - Bijgewerkt om 13:01

Reizen is wat chocolatier Dominique Persoone het liefst doet, en wel op verschillende manieren. Er zijn de ontspannende reisjes met het gezin, de werkreizen - "bijvoorbeeld drie dagen Seoel waar ik niks anders doe dan demo's geven" - maar hij trekt nog het liefst op expeditie: "Ik kom er telkens uitgeput maar tegelijk vol energie van terug."

Ze zijn met z'n vijven en zijn elk op een manier met chocolade verbonden: chocolatier Dominique Persoone, de al even Brugse ondernemer Eddy Van Belle - stichter ook van het Chocolademuseum -, Jacky Vergote, verbonden aan hetzelfde museum, de Luxemburgse chocolatier en globetrotter Mathieu Brees en Agustin Otegui, chocolatier uit Mexico. Samen trekken ze een tweetal keer per jaar op expeditie, al tien jaar lang: "Dat begon heel toevallig", vertelt Dominique. "Ik las destijds nogal wat boeken over de herkomst en geschiedenis van chocolade en cacao, en veel van die lectuur ging terug tot bij de Maya's. Ik praatte daarover met mijn kompanen, en zo rees het plan om samen naar de roots van ons product in Mexico te reizen. Van die eerste reis waren we ronduit ondersteboven: we leerden er chocolade en cacao op een compleet andere manier kennen. En vooral: we beseften toen pas dat we er hier in het Westen eigenlijk heel weinig over weten. Sindsdien bezoeken we telkens een ander cacaoproducerend la...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!