Pluk het perfecte boeket met onze tuinman Angelo Dorny

03/08/18 om 11:53 - Bijgewerkt om 13:50

Van alle leuke zomermomenten is augustus veruit het leukste. De tuin groeit en bloeit weelderig, de oogst loopt op volle toeren en er is af en toe ook plaats om gewoon languit te genieten van al het werk van de voorbije maanden. En net omdat de tuin nu op zijn hoogtepunt is, kun je ook makkelijk bloemen plukken om in boeketjes te verwerken. Want zeg nu zelf, een zelfgeplukt boeket dat staat te pronken op de keuken- of tuintafel, daar moet je wel blij van worden. Toch?

Waarom een pluktuin?

Met een pluktuin heb je niet echt beperkingen. Het kan de tuin van je buren zijn, maar evengoed een stukje in de moestuin waar je de hele zomer lang van kunt genieten. Want geef toe; het is fijn om die bloemenpracht te zien in je tuin, maar het is minstens even leuk om ervan te genieten in huis. Zo'n pluktuin laat je toe om het wat gezelliger te maken in de woonkamer en keuken. Bloemen kunnen zelfs voor kleur zorgen op je tuintafel. Door de schommelende dag- en nachttemperaturen blijven ze daar zelfs iets langer en beter houdbaar leert de ervaring.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!