Philippe Viaene: "Carpe diem is mijn motto"

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 17:33

Het leven van Philippe Viaene kantelde radicaal op zijn 50ste. Zijn drukke bestaan was op een haar na voorbij. "Het maakt me soms opstandig dat niet alles me nog even goed lukt als vroeger, maar genieten is nu het codewoord", zegt hij. En dat met dank aan zijn familie, vrienden en veel cultuur.

"Dat alles in een flits gedaan kan zijn heb ik aan den lijve ondervonden. Op mijn 50ste moest ik een stent laten plaatsen. Ik zou daarvoor drie dagen in het ziekenhuis verblijven, maar het zijn vijf maanden geworden. Ik was al aan het inpakken toen ik door een longembolie ineenstuikte. Ik heb een bijna-doodervaring gehad. Toen ik neerviel, dacht ik 'ik ga dood' en het volgende wat ik zag, was dat ik op de grond lag en de verpleegsters me konden reanimeren. Ik zag hen daarna de kamer uitgaan en van de volgende vier weken weet ik niets meer. Mijn kansen waren heel erg klein. De dokters hielden het niet voor mogelijk dat ik er nog door zou komen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!