Op zoek naar de ultieme gehaktbal

03/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 02/11/17 om 10:46

Vijf jaar Balls & Glory leverde vijf gehaktballenrestaurants op, een pak ambitieuze toekomstplannen en nu ook een boek met recepten én een terugblik op het indrukwekkende parcours van bedenker Wim Ballieu. Wij volgden in hartje Brussel een workshop vol tips en tricks om zelf aan de slag te gaan. Want hoe raakt die saus nu in godsnaam in dat balletje? En wat is nu het geheim van een lekkere gehaktbal?

"Het heeft weinig met valse bescheidenheid te maken", stelt Wim Ballieu onomwonden als we het hebben over het succes van de gehaktbal. Hij heeft ons voor een workshop uitgenodigd in de Balls & Glory-vestiging in het hart van Brussel, in een subliem art-decopand aan de KVS. Het perfecte decor om het te hebben over 'de tijd van vroeger'. "De gehaktbal van thuis of bij je grootmoeder zal altijd lekkerder zijn, daar maak ik me weinig illusies over. Maar we proberen onze receptuur steeds te verbeteren. En ik leer ook, met vallen en opstaan, dat ik tevreden moet zijn. Heel on-West-Vlaams eigenlijk", lacht Wim.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!