Op bezoek in Belgique

01/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/11/17 om 09:32

De Vlamingen kennis laten maken met het echte Amerika én dat vanop de fiets, dat is het doel van Wouter Deboot. Wekelijks vertelt Wouter hier over zijn belevenissen die komende week in 'Iedereen Beroemd' te zien zijn.

Ik ben intussen een dikke drie weken aan het fietsen. Mijn kuiten zijn mals geworden, waardoor het lijkt alsof ik in de boter trap. Er sluipt een Amerikaans accent in mijn taalgebruik en ik denk al eens vaker aan het thuisfront. Al zeker wanneer ik de Mississippirivier oversteek, want daar ligt een dorp met een wel heel bijzondere naam: Belgique. Ik raak opgewonden bij het idee dat mijn kleine vaderland hier vertegenwoordigd is. Zou ik er nog Belgen vinden? En spreken die dan eventueel nog een mondje Vlaams? "Daar zou ik niet op rekenen", neemt een jongeman aan de oevers van de Mississippi elke illusie weg. "De rivier is in 1993 overstroomd en heeft het hele...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!