"Om kunst te beleven moet je zien, voelen en ruiken"

13/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 15:58

Op dinsdagavonden laat Vier opnieuw zien hoe het eraan toe gaat in de kunstwereld, in de derde reeks van 'Stukken van mensen'. Patrick van der Vorst, een van de vijf topdealers die aan het tv-programma meewerken, deelt nu ook in het boek 'Wat is dit waard?' zijn passie voor kunst.

Patrick van der Vorst heeft meer dan genoeg expertise opgebouwd om een boek over zijn ervaringen in de kunstwereld te rechtvaardigen. Na zijn studies rechten besloot hij toch te kiezen voor wat hem als jongen al mateloos fascineerde, de kunstwereld, en ging hij in 1995 in Londen aan de slag bij veilinghuis Sotheby's als... manusje-van-alles. Vier jaar later had hij zich opgewerkt tot veilingmeester. Sinds 2009 runt hij in Londen twee toonaangevende internetplatformen waar zijn experts binnen de 48 uur de waarde van spullen schatten: Paddle8 en Value My Stuff. Voor een half miljoen klanten schatten zij tussen 300 en 500 objecten per dag. Maar af en toe geniet hij enkele dagen van de rust in het appartement van zijn uit Beernem afkomstige moeder Monique Depré, langs de Knokse wandeldijk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!