Niet te missen volgens Laura Vanhoutte

© Davy Coghe
Redactie KW

Laura Vanhoutte is Mieke Garnaal 2018.

“Iedereen present op de Garnaalfeesten”

“Als pas verkozen ambassadrice kan ik niet om de Garnaalfeesten in Oostduinkerke heen! Op zaterdag 23 juni is het zo ver. Op het Fabiolaplein is er een gezellige folkloremarkt, op de zeedijk wordt de straatvoorstelling Mariette Crevette opgevoerd, om 14 en 17.30 uur. Om 16 uur begint de wedstrijd garnalen vissen en zie je de garnalenvisser te paard aan het werk. De moeite waard! Ook op zondag is er van alles te beleven, met als hoogtepunt om 15.30 uur de bekende Garnaalstoet.”

“Wie graag zingt, is welkom bij ons”

“Ik zing bij het jongerenkoor Jokobeau in Koksijde. Jokobeau bestaat intussen al vijf jaar. We zingen pop- en musicalliedjes, maar ook minder bekende folkmuziek. En elk jaar gaan we samen op ‘koorweekend’, wat ik heel plezant vind. We zingen dan de pannen van het dak en maken heel veel plezier. Dus heb je zin om mee te zingen, ben je vrij op vrijdagavond én ben je tussen 12 en 21 jaar? Kom dan samen met ons repeteren in de Noordduinen in Koksijde. Wedden dat je blijft?”

www.jokobeau.be

“Grote verwachtingen voor vervolg op ‘Mamma Mia'”

“Ik kan bijna niet meer wachten tot het vervolg op de film Mamma Mia in de bioscoop te zien is. Deel twee kreeg als titel Mamma Mia! Here We Go Again en draait opnieuw rond de muziek van de wereldberoemde popgroep ABBA. Bekende acteurs zoals Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan en Colin Firth doen er opnieuw in mee.”

“De eerste film heb ik ontelbare keren gezien. Ik ben een supergrote fan van ABBA en ken zowat al de liedjes van de groep. Op dinsdag 17 en woensdag 18 juli trakteert Kinepolis op een zomerse Ladies at the Movies met Mamma Mia! Here We Go Again. Ik zal er zijn!”

www.visitkoksijde.be

“Televisieseries verslinden in uitgesteld relais”

“Er zijn verschillende series waarvan ik met gemak meerdere afleveringen na elkaar kan bekijken. Spitsbroers, Flikken Maastricht… Een goed drama of een spannende politiereeks is best wel aan mij besteed. Ook The Good Doctor kan ik prima smaken. Ik ben in elk geval blij dat er een tweede seizoen van deze topreeks in de maak is. Soms worden die series helaas pas later op de avond uitgezonden en kan ik ze niet uitkijken omdat ik de dag nadien naar school moet. Maar gelukkig is de technologie al zo ver gevorderd dat ik ze allemaal kan opnemen en later bekijken, bijvoorbeeld in het weekend!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier