Niet te missen volgens Frank Adam

Redactie KW

Frank Adam is schrijver en toneelauteur.

Lezen – “De Kringwinkel – je betere boekhandel”

“Ligt er een kringwinkel op mijn route dan maak ik altijd tijd voor een bezoek. Naast een warme ontvangst kun je er gegarandeerd rekenen op een authentieke literaire belevenis. Elk meubel, elk object vertelt zijn eigen verhaal, dat aangevuld, gevarieerd en herschreven wordt door zijn nieuwe eigenaar. De boekenafdeling bevat echte schatten – zowel inhoudelijk als vormelijk. Van de meest zeldzame edities en literaire curiosa tot recente paperbacks. Voor een schappelijke prijs. Kortom, De Kringwinkel: je bibliotheek, antiquariaat en betere boekhandel.”

Bewonderen – “Oedelem-Berg: een jongensdroom”

“23 meter steekt hij uit boven zeeniveau: Oedelem-‘Berg’. Toen ik als jongen Oedelem-Berg op fietste, was het alsof ik een alpentop beklom. Dat ik de helft van mijn leven schrijf in een room with a view op die top, is een vervulde jongensdroom. In de oudheid overheerst door de Romeinen, in de middeleeuwen geëxploiteerd voor zijn steenbakkersklei, op vandaag bewonderd door wandelaars en mountainbikers. De wandelroute (11,5 km) verkent ‘een van de fraaiste hoekjes van de West-Vlaamse zandstreek’.”

Leven – “Gezond en gelukkig met Qi Gong – Healing Tao”

“In het Brugse ommeland starten in april op diverse plaatsen lessen Qi Gong – Healing Tao. Qi Gong, ‘moeder van tai chi’, is een oeroude Chinese bewegingskunst en gezondheidspraktijk. Met eenvoudige, zachte, meditatieve bewegingen breng je je levensenergie (‘Qi’) in balans, hef je blokkades op en voorkom je ziekte, stress en vermoeidheid. Je ervaart een algehele openheid in je cellen en een diepe, zelfhelende innerlijke kracht. Qi Gong Healing Tao bevordert de gezondheid en maakt gelukkig.”

Doen – “Puntje Zijn in de Vlaamse Sahara”

“Voor ik de woestijnen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika bereisde, ging ik wel eens dromen van the real thing op de Hoge Blekker in Koksijde. Met zijn 33 meter boven zeeniveau Vlaanderens hoogste stuifduin. De adembenemende vergezichten, uitgestrekte zandvlaktes en de nodige verbeelding maken de Hoge Blekker en omgeving tot een Vlaamse Sahara. Een foto uit die tijd geeft een vrij accurate indruk van de woestijnervaring: één met alles ben je een haast onzichtbaar, oneindig uitgestrekt puntje Zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier