Niet te missen volgens Frances Lefebure

Vier
Redactie KW

Volgens Frances Lefebure, presentatrice van ‘Hotel Römantiek’, mag je de volgende vier zaken zeker niet missen.

Kijken – ‘Charlie en Mandy gaan uit’ (in Brugge)

“Op maandag 12 februari kent Charlie en Hannah gaan uit zijn Brugse première in cinema Lumière en dat in het kader van het jeugdfilmfestival JEF. Het is een film voor volwassenen, maar iedereen vanaf 16 jaar is welkom! Hij gaat over een vriendinnengroepje wier nachtje in Antwerpen een onverwachte wending neemt wanneer een van de meisjes een magisch snoepje bovenhaalt, dat lichaamsdelen doet spreken, ananassen doet vliegen en van een reis door het universum de normaalste zaak van de wereld maakt…”

Shoppen – Klein paradijs bij Lily in Oostende

“Als je een meisje bent tussen 14 en 50 jaar dat zich graag mooi en hip kleedt, en je bent in Oostende, dan móét je simpelweg bij Lily langsgaan. Ik krijg vaak de vraag waar mijn kleren vandaan komen en dan is het antwoord negen keer op de tien: Lily, met heel fijne filialen in Mechelen en Oostende. Zaakvoerster Ellen van de zaak aan de Hertstraat in Oostende is bijna klaar voor de opening van de nieuwe, veel grotere winkel aan de overkant van de straat. Ik zeg het je, het is een paradijs!”

Kijken (2) – Sven de Leijer is content!

“Ik kijk heel hard uit naar de nieuwe zaalshow van mijn goede vriend Sven de Leijer, een van de grappigste en meest oprechte mensen die ik ken (en met wie ze straks te zien is in het nieuwe seizoen van ‘Hotel Römantiek’ op Vier, red.). Zijn show Content gaat op dinsdag 13 februari in première in Antwerpen. Ik ben nu al ontzettend trots op hem en ik heb nog niets gezien. Maar ik wéét dat hij mij niet kan teleurstellen. Hier is hij voor gemaakt: mensen blij maken en doen lachen. Vanaf februari toert hij door Vlaanderen en hij houdt ongetwijfeld ook halt in een zaal in jouw buurt. En zo niet, dan is hij meer dan een omweg waard.”

Lezen – Liefde tussen de lijnen

“Een van mijn beste vriendinnen is Astrid Haerens, auteur van de prachtige debuutroman Stadspanters, uitgegeven bij Polis. Ze schrijft ook prachtige gedichten. En die kan je ontdekken op het literatuurfestival Liefde tussen de lijnen, van vrijdag 9 februari tot en met zondag 11 februari in het Leopoldpark in Oostende. Afgelopen zomer toerde ze rond met een vintage-exemplaar in Elsene, op zaterdag 10 februari komt ze in de Karavaan haar poëtische ding doen. Astrid werkt er samen met illustratrice Sassafras De Bruyn aan een cyclus gedichten en tekeningen over vervlogen liefde. Check de rest van het programma op Facebook!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier