Niet te missen volgens Bénédict Minne

© Davy Coghe
Nancy Boerjan

Bénédict Minne is zaakvoerder van platenzaak Rombaux.

DOEN – “Bezoek je platenzaak op Record Store Day”

“Voor ons is Record Store Day, dit jaar op zaterdag 21 april, altijd een bijzondere dag. Deze organisatie wil de kennis en passie van onafhankelijke platenzaken in de verf zetten. Speciaal voor die dag komen heel wat exclusieve en gelimiteerde vinylplaten uit. Zoals elk jaar zorgen we ervoor dat we een zeer breed en interessant aanbod in huis hebben. Zo hebben we hier in Rombaux niet alleen vinyl, maar ook een gigantische collectie jazz en klassieke muziek, partituren en een snaarinstrumentenafdeling.”

SMULLEN – “Genieten van een ijsje bij Oyya”

“Vers bereid en veel smaken: het is altijd genieten in ijssalon Oyya Brugge. In de zomer zijn ze open tot 23 uur en ga ik er vaak samen met mijn vriendin een ijsje eten, als dessert na een etentje in het centrum. Mijn favoriete smaak is pure chocolade, maar ik wil zeker ook het gorgonzola-ijs met vijgen en gekaramelliseerde ham proberen. Met dit recept won Mathieu Eyckmans, een maat van me van toen ik nog bij de Brugsche Rugby Club speelde, onlangs het Belgisch kampioenschap Gelato in Antwerpen.”

DOEN- “Spelen of luisteren op Monthly Blues Jam”

“Al heel mijn leven ben ik gepassioneerd door gitaren. Ik speel het instrument al zo’n 20 jaar en sinds kort bouw ik er zelf ook in ons atelier bij Rombaux. In Comptoir des Arts in het centrum van Brugge wordt er maandelijks een Blues Jam georganiseerd, die in goede banen wordt geleid door ‘Long Tall Danny’. Sinds dit jaar worden er ook vier akoestische jamsessies georganiseerd. De sfeer is er altijd fantastisch en alle instrumenten zijn er welkom. En als je zelf geen instrument bespeelt, kan je gewoon komen luisteren en genieten van de ruime bierkaart.”

KIJKEN – “‘Solo: a Star Wars Story’ in de cinema”

“Ik heb de films van Star Wars maar ontdekt op mijn 16de, maar ik was meteen verkocht. Ik heb alle films al meerdere keren gezien en heb zelfs mijn twee katten Yoda en Leia genoemd. Episode V: The Empire strikes back is nog altijd mijn favoriet uit de serie, maar elke nieuwe film ga ik bekijken in de cinema. Soms ga ik zelfs meerdere keren. De nieuwe film zal ons meer leren over het leven van Han Solo en dus ook van zijn trouwe sidekick Chewbacca. Ik kan niet wachten tot eind mei wanneer de film in de bioscopen te zien is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier