Niet te missen op kunstenfestival Watou

29/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 27/06/18 om 20:40

Van zaterdag 30 juni tot en met zondag 2 september kan je in het grensdorp Watou terecht voor de 38ste editie van Kunstenfestival Watou. Met als overkoepelend thema 'Over het verlangen en de troost' brengt de vzw Kunst verzamelde verhalen van kunstenaars en dichters samen langs het parcours doorheen het dorp. Jan Moeyaert geeft meer uitleg over vijf niet te missen werken.

Vajiko Chachkhiani - Binnen in de regen

"In de Douviehoeve staat werk van de Georgische kunstenaar Vajiko Chachkhiani. Dit werk stond vorig jaar op de Biënnale van Venetië. Het is een houten huis met meubels en foto's aan de muren, maar binnen regent het voortdurend. In de plafonds zitten er gaten waar er continu waterdruppels uitkomen. Onder het huis wordt het water opgevangen. Dus eigenlijk sta je buiten droog, maar binnen in de regen. Het huis wordt heel sober verlicht en dat creëert een sfeer van melancholie. Je verlangt naar iets, maar je weet eigenlijk niet naar wa...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!