"Niemand zit op mij te wachten"

30/11/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 29/11/18 om 14:37

In De Collega's 2.0, de nieuwste film van Jan Verheyen, duikt tussen de bekende cast ook een verrassende nieuwkomer op. Loes Swaenepoel (23) uit Hooglede maakt haar filmdebuut als het brave kneusje Kaat. "Soms ben ik een beetje sociaal gehandicapt."

Regisseur Jan Verheyen omschrijft haar lieflijk als een 'heerlijk wereldvreemd schatje'. En daar blijkt geen letter van gelogen te zijn als we haar ontmoeten in een vegetarisch restaurantje in het hart van Gent, waar Loes op vandaag woont. Bescheiden, lichtjes gereserveerd, fragiel bijna en ingetogen vrolijk. Ze lijkt onbedoeld wat op het personage dat ze speelt in De Collega's 2.0. Een rol die ze kreeg na een auditie. "Ik heb ooit eens een casting gedaan voor dat reclamefilmpje waarin iemand een grote spaarlamp op zijn hoofd heeft", aldus Loes. "Blijkbaar hebben ze mij onthouden, want ze belden mij om auditie te doen voor deze nieuwe film. Meestal heb ik megaveel stress, maar nu had ik weinig verwachtingen, dus was ik best ontspannen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!