"Mijn motto is voortaan: niet twijfelen, maar doen!"

18/01/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 14/02/19 om 11:28

Een goede stem, vond haar leraar Nederlands, en met hem vele anderen. En die stem bracht Heidi Lenaerts bij de radio. Vandaag bij Klara, eerder ook bij Studio Brussel, waar ze ooit met plezier zelfs de Hit 50 presenteerde. "Dan kwam ik halfwakker de studio in maar zetten de popdeuntjes me in geen tijd aan het dansen", vertelt ze. Niet altijd, maar het is toch veelal een beetje feest, als Heidi is geweest.

Als je deze zomer door de straten van Oostende wandelt en daar achter een groot raam zonder gordijnen een moeder en haar twee dochters door de woonkamer ziet stuiteren, dan is de kans groot dat je binnenkijkt bij Heidi Lenaerts. Heidi houdt sowieso niet van gordijnen, ze wordt er claustrofobisch van, vertelt ze zonder dat ze daar specifiek om gevraagd wordt. Ze woonde ooit op een hoekappartement in Brussel, en daar hingen ook geen gordijnen. Een vriendin die er logeerde vond dat raar, Heidi vond het fantastisch. Ze had er een prachtig zicht op Brussel! En Brussel op haar, so what. Waar Heidi wel van houdt, is dansen. Dansen is fun, en een remedie tegen een dipje: dan danst ze samen met haar dochtertjes alle muizenissen weg, op Marco Borsato en De Romeo's. Met die dochtertjes geniet ze ook van optredens, vorige zomer nog van Niels Destadsbader en Gers Pardoel aan het Q-Beach House op het Oostendse strand, of op de Druivenfeesten in Overijse. Of ze rijdt met een auto vol opgewonden vriendinnetjes naar de uitreiking van de Gouden K's. "Kinderen zijn nog zo spontaan en enthousiast in hoe ze zo'n optreden beleven, ik geniet daar zelf enorm van."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!