Met fiets en camera van Ettelgem naar Lissabon

06/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/04/18 om 12:04

Een keer de paaseieren geraapt, sprong Pieter Clicteur de fiets op. Hij hoopt in een maand tijd de 3.000 kilometer van Ettelgem naar Lissabon rond te krijgen. Daarmee maakt hij een jeugddroom waar: "Ik wil even een gevoel van absolute vrijheid ervaren, om van niks of niemand afhankelijk te zijn."

Pieter Clicteur (39) werkt als fotograaf mee aan KW Weekend, maar is onder meer ook huisfotograaf voor Filmfestival Oostende en heeft al twee fotoboeken op zijn actief waaronder heArt, waarvoor hij 61 BV's onder water fotografeerde. Zijn idee om een eenzame fietstocht te ondernemen, is allesbehalve nieuw: "Ik vatte het al op toen ik als vijftienjarige dagelijks van Jabbeke naar school in Oostende fietste. Ik fietste die afstand liever, in weer en wind, want met de bus deed ik er meer dan een uur over. Toen ik in Leuven studeerde, bleef ik fietsen, ook naar mijn eerste jobs reed ik steevast met de fiets. Pas toen ik een motor kocht, schoot het fietsen erbij in. Maar intussen wist ik het zeker: ooit zou ik een lange fietstocht helemaal in mijn eentje ondernemen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!