Maak een moestuinplan met onze tuinman Angelo Dorny

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 16:16

Het nieuwe jaar is nog maar pas begonnen en het is alweer uitkijken naar de zomermaanden. Zaaien, planten en uiteindelijk oogsten, het hoort er allemaal bij. Maar hoewel het grote werk nog even uitblijft, is het wel noodzakelijk om nu al plannen te maken. Plannen om je bestaande moestuin optimaal te laten renderen of om er een aan te leggen. Maar hoe doe je dat en waar moet je rekening mee houden?

Als de plek waar jouw moestuin komt te liggen meteen goed zit, dan is een groot deel van je oogst al geslaagd. Want wie met succes groenten, kruiden en fruit wil kweken heeft zon nodig. Minimaal vier uur, het liefst zes uur per dag. De zon warmt de bodem van je moestuin op. Daardoor kun je in het voorjaar vroeger aan de slag in een tuin waar de zon vaker schijnt. Kies ook gerust voor een plek waar het af en toe waait, dat koelt de omgeving af, maar werkt ook efficiënt in de strijd tegen schimmels. Hoe vaker het waait, hoe sneller een gewas na een stevige regenbui opdroogt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!