Lieve Blancquaert: "Ik kan echt zó slecht doen alsof"

15/03/19 om 07:00 - Bijgewerkt om 09:49

Als het van moeten is, haakt fotografe Lieve Blancquaert af. Ook als het over feesten gaat, van verplichte nummertjes met oppervlakkige babbels tot haar eigen trouwfeest. Feestend oud worden daarentegen, ziet ze perfect zitten, want welgemeend feesten smeedt een band. "Ik denk dat we weer wat dichter bij elkaar moeten gaan leven."

Voor een feest met vrienden, easy going, is Lieve Blancquaert altijd te vinden. Wat ze zelf officiële feesten noemt, daar is ze minder op gebrand, en dat soort gelegenheden beschouwt ze dan ook eerder als verplichtingen. En toch kan ook zo'n verplichting wel eens goed uitdraaien, afhankelijk van degene naast wie ze aan tafel belandt. "Wat me bij de sleutel van een goed feest brengt: het draait om de mensen die je er ontmoet, en of je al of niet een goed gesprek met hen kan voeren of een prettige tijd met hen deelt. Maar zo'n feest waarbij je van het ene naar het andere tafeltje dwaalt en elk gesprek in oppervlakkigheid blijft steken, daar hou ik helemaal niet van."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!