Leven, werk en passies van Leonard Temmerman

12/10/18 om 07:15 - Bijgewerkt om 12:10

Nomen est omen. Het stond dus in de sterren geschreven dat Leonard Temmerman timmerman zou worden. Een professionele carrière zat er evenwel niet in, maar in zijn vrije tijd neemt hij graag de schaaf en beitel ter hand. Zijn masterpiece is een zelfgebouwde kano, waarmee hij dikwijls de wijde natuur intrekt. Al haalt hij minstens even graag zijn oldtimer van stal.

"In het VTI van Veurne koos ik voor houttechnieken, in de voetsporen van mijn oudere broer. Hout is een zachte, natuurlijke materie die zich makkelijk laat bewerken, maar tegelijk heel uitdagend kan zijn. Ik wou het liefst met massief hout aan de slag gaan, niet met plaatmateriaal. Toen ik afstudeerde, werd me echter duidelijk dat daar geen toekomst in zit. Tijdens mijn zoektocht naar een eerste job kwam ik bij glashandel Dochy terecht, waar ik nu nog altijd mijn brood verdien. Ik meet op, snij het glas en doe de plaatsingen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!