Leuke knuffeldieren met een verhaal

De kindercollectie Poupette+Paulette van Charlotte Bouckaert (links) en Debbie De Waele zorgt spontaan voor een glimlach. © GF
Philippe Verhaest

Twee jonge mama’s die een eigen sprookjeswereld voor hun – en bij uitbreiding álle – kinderen willen creëren, dat is kort het verhaal achter Poupette+Paulette. Charlotte Bouckaert uit Roeselare en Debbie De Waele uit Lochristi willen met hun knuffels, beddengoed en kussens de wereld veroveren.

Charlotte Bouckaert (29) en Debbie De Waele (33) leerden elkaar aan de schoolpoort in het Oost-Vlaamse Deurle kennen. Ze vertelden elkaar over hun passies en besloten de handen in elkaar te slaan. “Ik run Charlie & The Party Factory, een bedrijfje waarmee ik originele kinderfeestjes organiseer”, legt Charlotte uit. “Debbie is dan weer het brein achter A Ginger Story en legt zich toe op illustraties en grafisch werk. We raakten geïntrigeerd door elkaars bezigheden en zo is de bal aan het rollen gegaan. We houden allebei van handgemaakte vintagekinderspullen, maar weigeren om daar pakken geld voor uit te geven. Zo kwamen we op het idee om zelf knuffeldieren te ontwerpen en te maken die naar vervlogen tijden ruiken.”

“Onze knuffels ruiken naar vervlogen tijden”

Charlotte en Debbie spitsen zich toe op kinderen tussen drie en zes jaar. “We hebben een fantasiewereld in het leven geroepen die perfect bij die leeftijdsgroep aansluit.” De collectie bezorgt je spontaan een glimlach en luistert naar namen als Julia De Eenhoorn, Georgie De Bambi, Tantan Het Konijn en James De Leeuw. “En elke keer zit er een verhaaltje achter het diertje in kwestie.”

Testcase in Parijs

Naast knuffeldieren heeft Poupette+Paulette ook kleine en grote kussens, beddengoed en poefs op de markt gebracht. “In januari van dit jaar zijn we naar Playtime in Parijs getrokken, een van de grootste speelgoedbeurzen van Europa. Dat was voor ons dé grote testcase en onze producten sloegen er wonderwel aan. Toen hebben we besloten om er helemaal voor te gaan”, aldus Charlotte.

Leuke knuffeldieren met een verhaal
© GF

Ondertussen kan je de knuffels en andere items van Poupette+Paulette al in zeven fysieke winkels vinden, maar ook het onlineverhaal blijft alleen maar groeien. “Ons doel is om uiteindelijk volledige kinderkamers met Poupette+Paulette in te richten”, klinkt het ambitieus. De prijzen houden Charlotte en Debbie bewust democratisch. “We willen immers iedereen bedienen. Een kleine knuffel heb je al voor 35 euro, een groot exemplaar kost 43 euro. De poefs kosten 135 euro per stuk, een groot kussen heb je dan weer voor 99 euro.”

Charlotte en Debbie staan zelf in voor het ontwerp van hun producten. “Het vervaardigen ervan gebeurt in Azië, maar wij tekenen dan weer voor de afwerking. Op termijn willen we een keten van Europese verkooppunten opzetten en een vaste waarde op de markt worden. Of we ooit van Poupette+Paulette willen kunnen leven? Dat zou inderdaad erg mooi zijn, maar we zien wel wat er op ons afkomt.”

www.poupettepaulette.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier