De favoriete restaurants van Yves Lejaeghere

De favoriete restaurants van Yves Lejaeghere

Brugge Yves Lejaeghere loodste als voorzitter KV Oostende naar eerste klasse en verkocht toen de club aan Marc Coucke. De Bruggeling was ook de oprichter van Open Bedrijvendag en verkocht dat evenement aan Roularta. Tegenwoordig is hij medezaakvoerder van ThxVille, een doe-, kijk- en muziekfestival op de terreinen van Tomorrowland en verbouwt hij als hobby de oude brouwerij-mouterij 't Hamerken tot lofts.

De favoriete restaurants van Diede Lemey

De favoriete restaurants van Diede Lemey

Aarsele Diede Lemey uit Aarsele is keeper bij de Red Flames, de nationale damesvoetbalploeg. Na haar jeugd bij onder andere Ingelmunster en FC Meulebeke stond ze vijf jaar onder de lat bij Anderlecht, maar vorig jaar koos ze voor een Italiaans avontuur, eerst bij Verona en sinds dit seizoen bij Atalanta. Het grootste deel van haar tijd is ze dus in Italië, maar wanneer ze terugkeert naar België eet ze het liefst in deze adresjes.

De favoriete restaurants van Vivi Lombaerts

De favoriete restaurants van Vivi Lombaerts

Oostende Op 11 november komt er een einde aan de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Meteen betekent het ook het einde van de opdracht van de Oostendse Vivi Lombaerts als coördinator van GoneWest, het culturele herdenkingsprogramma van Provincie West-Vlaanderen, al staat de wederhelft van SP.A-voorzitter John Crombez alweer te popelen om aan een nieuwe opdracht te beginnen.

De favoriete restaurants van Hannes D'Haese

De favoriete restaurants van Hannes D'Haese

Middelkerke Toen Hannes D'Haese in 2003 het huis van Big Brother binnenwandelde leerde Vlaanderen hem vooral kennen als de zoon van de beroemde doker Lecompte, maar Hannes volgde de talenten van zijn moeder Begga D'Haese en is een verdienstelijk kunstenaar geworden. Middelkerke kocht onlangs twee beeldengroepen van hem en volgend jaar zijn z'n monumentale poezen in culturele hoofdstad van Europa Plovdiv te zien.

De favoriete restaurants van Jeffrey Bearelle

De favoriete restaurants van Jeffrey Bearelle

Ingelmunster Jeffrey 'Jefferson' Bearelle uit Ingelmunster kennen we vooral als zanger bij Ertebrekers, de funky soulgroep van Flip Kowlier en Peter Lesage met wie hij momenteel werkt aan een opvolger van debuutalbum Otel. Daarnaast maakte hij al tal van podia onveilig met JTOTHEC. Hoewel hij nu in Gent woont, kent Jeffrey ook nog enkele lekkere adresjes in West-Vlaanderen.

De favoriete restaurants van Frans Hoorelbeke

De favoriete restaurants van Frans Hoorelbeke

Oostende Frans Hoorelbeke is een van de economische sleutelfiguren van Oostende en werd in maart nog bekroond met een Lifetime Achievement Award op de Oostende Awards. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Daikin Europe, maar je vindt hem ook in de raden van bestuur van de Kamer van Koophandel en werkgeversorganisatie Agoria. Maar als het op lekker eten aankomt, vind je hem vooral in zijn thuisstad Oostende.

De favoriete restaurants van Geert Lambert

De favoriete restaurants van Geert Lambert

Oostende Geert Lambert was ondervoorzitter van de Volksunie toen de partij in 2001 uit elkaar viel. In 2004 volgde hij Els Van Weert op als partijvoorzitter van Spirit. Hij zetelde in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat en was van 1996 tot 2012 gemeenteraadslid in Oostende, waar hij ook vier jaar lang schepen van Cultuur was. Op vandaag heeft hij de politiek vaarwel gezegd en is hij actief als advocaat.

De favoriete restaurants van Miriam Jacques

De favoriete restaurants van Miriam Jacques

Oostende Miriam Jacques is vooral bekend als de ex van missmaker Ignace Crombé. Vijf jaar geleden stapte ze echter uit de showbizz. Ze verkocht haar evenementenbureau Key Events en werd pr-vrouw bij Delanghe, een in energie en telecom gespecialiseerd bedrijf met hoofdzetel in Oostende. Daarnaast is ze ook nog altijd mama van Stéphanie, die meewerkt aan de nieuwe Ketnetreeks #LikeMe.

De favoriete restaurants van Frederik Imbo

De favoriete restaurants van Frederik Imbo

Frederik Imbo uit Sint-Eloois-Vijve was tien jaar lang reportagemaker bij WTV en Focus. Als acteur speelde hij diverse rollen in tal van televisiereeksen zoals Aspe en LouisLouise. Als founding father van Imboorling leert hij tegenwoordig medewerkers van ondernemingen, scholen, (lokale) overheidsinstellingen, zorgbedrijven... waardevoller communiceren.

De favoriete restaurants van Carlo Grootaert

De favoriete restaurants van Carlo Grootaert

Oostvleteren Tien jaar geleden werden de mannen van de Oostvleterse microbrouwerij De Struise Brouwers de beste brouwers ter wereld op de website Ratebeer, sindsdien verblijden ze de wereld met meer dan 30 verschillende speciaalbieren in hun brouwerij 't Oud Schooltje. Carlo Grootaert is een van hen. Behalve van het gouden gerstenat houdt hij ook van lekker uit eten gaan, en in West-Vlaanderen doet hij dat op deze adresjes.

De faroriete restaurants van Elsje Helewaut

De faroriete restaurants van Elsje Helewaut

Beernem Met de popgroep Elisa Waut won zangeres Elsje Helewaut in 1984 Humo's Rock Rally. De groep scoorde tal van hits in de jaren 80. Begin 2000 volgde er een bescheiden comeback met de groep Ark. Tegenwoordig is ze nog altijd bezig met muziek, maar gaat de meeste aandacht naar haar B&B Ark van Zarren in Zarren en de gelijknamige interieurwinkel in Brugge.

De favoriete restaurants van Steven Mahieu

De favoriete restaurants van Steven Mahieu

Jabbeke Tom Gheeraert - Zedelgem (21 september), Avelgem (7 december) en Roeselare (13 december) krijgen dit najaar nog de kans om 'Zonder Filter', de comedyshow van Steven Mahieu mee te pikken, maar ook in het najaar trekt de Jabbekenaar opnieuw de boer op met Steven Mahieu & The Young Ones, waarbij hij jong comedytalent op sleeptouw neemt.

De favoriete restaurants van Myriam Vanlerberghe

De favoriete restaurants van Myriam Vanlerberghe

Izegem Myriam Vanlerberghe is aan haar laatste jaar als gedeputeerde van Woonbeleid en Erfgoed bezig. In oktober gaat ze - voor het eerst in haar 26-jarige politieke carrière volop voor de gemeenteraadsverkiezingen in Izegem, waar ze lijstduwer is van SP.A. Een beetje chauvinisme is haar dan ook niet vreemd en ze gaat meteen voor drie adresjes in haar thuisstad.

De favoriete restaurants van Fernand Vanderplancke

De favoriete restaurants van Fernand Vanderplancke

Brugge Kunstenaar Fernand Vanderplancke wordt in augustus 80 jaar en viert dat met een hommagetentoonstelling in de Rozenkranskapel in Oostduinkerke-Bad. De ontwerper van de trofee van de Ronde van Vlaanderen is geboren in Brugge, maar vond zijn thuis in Oostduinkerke. Het is dan ook geen verrassing dat hij daar het liefst zijn voeten onder tafel schuift.

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme

De favoriete restaurants van Aagje Vanthomme

Sting, Shaggy, Julia Roberts, Carla Bruni... Aagje Vanthomme mocht ze allemaal in de ogen kijken. Ondertussen is de Oostendse al 18 jaar reporter voor VTM Nieuws, nadat ze haar carrière lanceerde bij Focus. Haar specialiteiten zijn film en muziek, maar ook voor andere zaken wordt ze op pad gestuurd. Voor haar restauranttips stuurde ze ons naar Oostende en Brugge.

De favoriete restaurants van Lectrr

De favoriete restaurants van Lectrr

Roeselare Tom Gheeraert - Bij de burgerlijke stand van Roeselare staat hij geregistreerd als Steven Degryse, al zal zijn pseudoniem Lectrr wellicht sneller een belletje doen rinkelen. Zijn cartoons worden gepubliceerd in het Frans, Engels, Duits, Hongaars, Zweeds, Noors, Afrikaans en Turks, maar voor zijn favoriete eetadresjes blijft hij het liefst in zijn hometown Roeselare.

De favoriete restaurants van Kurt Defrancq

De favoriete restaurants van Kurt Defrancq

Televisiekijkers kennen hem wellicht als Modest van 'Rosa' of als Eric Bastiaens uit 'Thuis', maar Kurt Defrancq - geboren in Oostende, kleine jeugd in De Haan, grote jeugd in Sint-Michiels Brugge, nu in Mariakerke Gent - is vooral te zien in diverse theaterproducties, zowel in België als in Nederland.

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant

De favoriete restaurants van Wim Vansevenant

Tom Gheeraert - Oud-wielrenner Wim Vansevenant heeft een bijzonder record op zijn palmares. Hij is nog altijd de enige wielrenner die drie keer na elkaar als laatste eindigde in het eindklassement van de Tour de France. Nu zijn topsportdagen achter de rug zijn, geniet hij met volle teugen van het leven en op culinair vlak doet hij dat bij deze adresjes.

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker

De favoriete restaurants van Sven Decaesstecker

Oostende Tom Gheeraert - De Spelen van Rio 2016 waren de laatste van vier Paralympische Spelen voor zwemmer Sven Decaesstecker. Daarnaast pakte de Roeselarenaar nog vijf EK-medailles en twee WK-medailles. Als bestuurslid van de Oostendse zwemclub ROSC won hij drie keer de sporttrofee van de stad Oostende. Na Rio zette hij een streep onder zijn topsportcarrière. Sinds vorige week is hij zwembadmanager voor de Kortrijkse zwembaden van Lago.

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen

De favoriete restaurants van Vincent Vermeulen

Hertsberge Tom Gheeraert - Vincent Vermeulen is oprichter en directeur van de School for Butlers and Hospitality in Hertsberge. In januari opende hij een tweede school in Luxemburg en eind dit jaar staat de opening van een butlerschool in Italië gepland. Vorig jaar schreef hij het boek 'Wat wij kunnen leren van butlers'. Hoewel hij gastvrijheid hoog in het vaandel draagt, laat hij voor zijn favoriete adresjes vooral zijn smaakpapillen kiezen.