De favoriete restaurants van Dave Martijn

De favoriete restaurants van Dave Martijn

Kortrijk 2018 was opnieuw een boerenjaar voor Dave Martijn en zijn kompanen van Goose. Ze stelden hun nieuwe liveshow Goose Nonstop voor op Pukkelpop - te koop op vinyl voor onder de kerstboom - en bouwden in Kortrijk een oude garage om tot studio, waar ze in 2019 volop nieuwe muziek zullen maken. Tussendoor vult gitarist/toetsenist Dave zijn maag in deze adresjes.

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert

Westouter Wijnbouwer Martin Bacquaert heeft met Entre-Deux-Monts in Westouter een van de grootste wijndomeinen van het land. Paradepaardjes zijn de feestelijke bubbels Bacquaert Brut en Wiscoutre, die als een van de eerste Vlaamse mousserende wijnen een zilveren medaille in de wacht sleepte tijdens een internationale wedstrijd in Dijon. Voor zijn favoriete adresjes blijft hij echter in eigen streek.

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere

Wervik Sinds maart dit jaar is Tieltenaar Joris Vande Vyvere provinciaal voorzitter van de Boerenbond in West-Vlaanderen. Het is dan ook logisch dat de landbouwer kiest voor adresjes die lokale producten hoog in het vaandel dragen. Die vindt hij niet alleen in zijn thuisstad Tielt, waar hij vanaf volgend jaar trouwens CD&V-schepen wordt, maar ook in Wervik en Izegem.

De favoriete restaurants van Kevin Major

De favoriete restaurants van Kevin Major

Vlissegem De stem van Kevin Major zal je wellicht al gehoord hebben tijdens de radiojournaals op Studio Brussel en MNM, maar de Oostendenaar producet ook zelf muziek onder de naam Major K en is oprichter van het platenlabel Flash Forward Presents waarmee hij feestjes organiseert in Antwerpen. Hij woont nu dan wel in de Sinjorenstad, maar om een lekker hapje te eten keert hij graag terug naar West-Vlaanderen.

De favoriete restaurants van Alex Mottrie

De favoriete restaurants van Alex Mottrie

Vlaanderen leerde Alex Mottrie kennen in het Vier-programma 'Topdokters' als hoofd Urologie van het O.L.V.-ziekenhuis in Aalst en gastprofessor aan de universiteit van Gent en Orlando. Hij is bovendien CEO van innovatiecentrum Orsi Academy en leert in die hoedanigheid dokters van over de hele wereld met robots opereren. Als geboren Ieperling keert hij graag terug naar de provincie, bijvoorbeeld om een hapje te eten.

De favoriete restaurants van An-Sofie Noppe

De favoriete restaurants van An-Sofie Noppe

Brugge An-Sofie Noppe liet begin dit jaar haar debuutplaat Wij Blijven Hier - Nederlandstalige pop/kleinkunst - op de mensheid los, waardoor ze afgelopen zomer mocht spelen op onder meer Festival Dranouter, de Gentse Feesten en Boterhammen in het Park. Ze woont nu in Gent, maar heeft haar roots in Watou. Niet toevallig kiest ze dan ook voor twee restauranttips in de Westhoek.

De favoriete restaurants van Yves Lejaeghere

De favoriete restaurants van Yves Lejaeghere

Brugge Yves Lejaeghere loodste als voorzitter KV Oostende naar eerste klasse en verkocht toen de club aan Marc Coucke. De Bruggeling was ook de oprichter van Open Bedrijvendag en verkocht dat evenement aan Roularta. Tegenwoordig is hij medezaakvoerder van ThxVille, een doe-, kijk- en muziekfestival op de terreinen van Tomorrowland en verbouwt hij als hobby de oude brouwerij-mouterij 't Hamerken tot lofts.

De favoriete restaurants van Diede Lemey

De favoriete restaurants van Diede Lemey

Aarsele Diede Lemey uit Aarsele is keeper bij de Red Flames, de nationale damesvoetbalploeg. Na haar jeugd bij onder andere Ingelmunster en FC Meulebeke stond ze vijf jaar onder de lat bij Anderlecht, maar vorig jaar koos ze voor een Italiaans avontuur, eerst bij Verona en sinds dit seizoen bij Atalanta. Het grootste deel van haar tijd is ze dus in Italië, maar wanneer ze terugkeert naar België eet ze het liefst in deze adresjes.

De favoriete restaurants van Vivi Lombaerts

De favoriete restaurants van Vivi Lombaerts

Oostende Op 11 november komt er een einde aan de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Meteen betekent het ook het einde van de opdracht van de Oostendse Vivi Lombaerts als coördinator van GoneWest, het culturele herdenkingsprogramma van Provincie West-Vlaanderen, al staat de wederhelft van SP.A-voorzitter John Crombez alweer te popelen om aan een nieuwe opdracht te beginnen.

De favoriete restaurants van Hannes D'Haese

De favoriete restaurants van Hannes D'Haese

Middelkerke Toen Hannes D'Haese in 2003 het huis van Big Brother binnenwandelde leerde Vlaanderen hem vooral kennen als de zoon van de beroemde doker Lecompte, maar Hannes volgde de talenten van zijn moeder Begga D'Haese en is een verdienstelijk kunstenaar geworden. Middelkerke kocht onlangs twee beeldengroepen van hem en volgend jaar zijn z'n monumentale poezen in culturele hoofdstad van Europa Plovdiv te zien.

De favoriete restaurants van Jeffrey Bearelle

De favoriete restaurants van Jeffrey Bearelle

Ingelmunster Jeffrey 'Jefferson' Bearelle uit Ingelmunster kennen we vooral als zanger bij Ertebrekers, de funky soulgroep van Flip Kowlier en Peter Lesage met wie hij momenteel werkt aan een opvolger van debuutalbum Otel. Daarnaast maakte hij al tal van podia onveilig met JTOTHEC. Hoewel hij nu in Gent woont, kent Jeffrey ook nog enkele lekkere adresjes in West-Vlaanderen.

De favoriete restaurants van Frans Hoorelbeke

De favoriete restaurants van Frans Hoorelbeke

Oostende Frans Hoorelbeke is een van de economische sleutelfiguren van Oostende en werd in maart nog bekroond met een Lifetime Achievement Award op de Oostende Awards. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Daikin Europe, maar je vindt hem ook in de raden van bestuur van de Kamer van Koophandel en werkgeversorganisatie Agoria. Maar als het op lekker eten aankomt, vind je hem vooral in zijn thuisstad Oostende.

De favoriete restaurants van Geert Lambert

De favoriete restaurants van Geert Lambert

Oostende Geert Lambert was ondervoorzitter van de Volksunie toen de partij in 2001 uit elkaar viel. In 2004 volgde hij Els Van Weert op als partijvoorzitter van Spirit. Hij zetelde in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat en was van 1996 tot 2012 gemeenteraadslid in Oostende, waar hij ook vier jaar lang schepen van Cultuur was. Op vandaag heeft hij de politiek vaarwel gezegd en is hij actief als advocaat.

De favoriete restaurants van Miriam Jacques

De favoriete restaurants van Miriam Jacques

Oostende Miriam Jacques is vooral bekend als de ex van missmaker Ignace Crombé. Vijf jaar geleden stapte ze echter uit de showbizz. Ze verkocht haar evenementenbureau Key Events en werd pr-vrouw bij Delanghe, een in energie en telecom gespecialiseerd bedrijf met hoofdzetel in Oostende. Daarnaast is ze ook nog altijd mama van Stéphanie, die meewerkt aan de nieuwe Ketnetreeks #LikeMe.

De favoriete restaurants van Frederik Imbo

De favoriete restaurants van Frederik Imbo

Frederik Imbo uit Sint-Eloois-Vijve was tien jaar lang reportagemaker bij WTV en Focus. Als acteur speelde hij diverse rollen in tal van televisiereeksen zoals Aspe en LouisLouise. Als founding father van Imboorling leert hij tegenwoordig medewerkers van ondernemingen, scholen, (lokale) overheidsinstellingen, zorgbedrijven... waardevoller communiceren.

De favoriete restaurants van Carlo Grootaert

De favoriete restaurants van Carlo Grootaert

Oostvleteren Tien jaar geleden werden de mannen van de Oostvleterse microbrouwerij De Struise Brouwers de beste brouwers ter wereld op de website Ratebeer, sindsdien verblijden ze de wereld met meer dan 30 verschillende speciaalbieren in hun brouwerij 't Oud Schooltje. Carlo Grootaert is een van hen. Behalve van het gouden gerstenat houdt hij ook van lekker uit eten gaan, en in West-Vlaanderen doet hij dat op deze adresjes.

De faroriete restaurants van Elsje Helewaut

De faroriete restaurants van Elsje Helewaut

Beernem Met de popgroep Elisa Waut won zangeres Elsje Helewaut in 1984 Humo's Rock Rally. De groep scoorde tal van hits in de jaren 80. Begin 2000 volgde er een bescheiden comeback met de groep Ark. Tegenwoordig is ze nog altijd bezig met muziek, maar gaat de meeste aandacht naar haar B&B Ark van Zarren in Zarren en de gelijknamige interieurwinkel in Brugge.

De favoriete restaurants van Steven Mahieu

De favoriete restaurants van Steven Mahieu

Jabbeke Tom Gheeraert - Zedelgem (21 september), Avelgem (7 december) en Roeselare (13 december) krijgen dit najaar nog de kans om 'Zonder Filter', de comedyshow van Steven Mahieu mee te pikken, maar ook in het najaar trekt de Jabbekenaar opnieuw de boer op met Steven Mahieu & The Young Ones, waarbij hij jong comedytalent op sleeptouw neemt.

De favoriete restaurants van Myriam Vanlerberghe

De favoriete restaurants van Myriam Vanlerberghe

Izegem Myriam Vanlerberghe is aan haar laatste jaar als gedeputeerde van Woonbeleid en Erfgoed bezig. In oktober gaat ze - voor het eerst in haar 26-jarige politieke carrière volop voor de gemeenteraadsverkiezingen in Izegem, waar ze lijstduwer is van SP.A. Een beetje chauvinisme is haar dan ook niet vreemd en ze gaat meteen voor drie adresjes in haar thuisstad.

De favoriete restaurants van Fernand Vanderplancke

De favoriete restaurants van Fernand Vanderplancke

Brugge Kunstenaar Fernand Vanderplancke wordt in augustus 80 jaar en viert dat met een hommagetentoonstelling in de Rozenkranskapel in Oostduinkerke-Bad. De ontwerper van de trofee van de Ronde van Vlaanderen is geboren in Brugge, maar vond zijn thuis in Oostduinkerke. Het is dan ook geen verrassing dat hij daar het liefst zijn voeten onder tafel schuift.