"Ik ben een chef, geen vrouwelijke chef"

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 17:45

Karen Keygnaert ruilde een jaar geleden de Michelinster van haar restaurant A'Qi in voor het ongedwongen concept dat ze in Cantine Copine, goed verborgen in Brugge, serveert. Maar ook daar wist de bekende Frans-Amerikaanse chef Dominique Crenn haar te vinden en zo kookt Karen straks mee tijdens 'Women in Food' in Californië.

In 1994 ging Karen Keygnaert met een leercontract aan de slag in De Herborist, het Brugse sterrenrestaurant van Arnold Hanbuckers. Haar studie architectuur beantwoordde niet helemaal aan wat ze ervan verwacht had, maar er diende een job gezocht te worden en dat deed Karen - toen 22 - meer met haar hoofd dan met haar hart: "Een job van dertien in een dozijn zag ik niet zitten; dan liever een waar ik iets van kon opsteken en groeimogelijkheden in zag. Het was dus in eerste instantie een rationele keuze om in de keuken van De Herborist aan de slag te gaan. Maar ik kookte sowieso wel graag en groeide ook op in een familie waar goed en lekker eten belangrijk is."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!